Коалицията БСП - ГЕРБ била невъзможна, левицата губела от нея

Кутев: Гражданска квота на второ място в листите? Рисковано
199
Коалицията БСП - ГЕРБ била невъзможна, левицата губела от нея
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Договорка на БСП с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП, каза пред БНР депутатът и член на Националния съвет на БСП Антон Кутев. Въпросът за коалиция с ГЕРБ няма как да стои, категоричен е той.

Той посочи, че по принципни въпроси позициите на двете политически сили са коренно различни.

Президентът не е избързал със заявяването на своята кандидатура за втори мандат, смята Антон Кутев, за когото "тази кандидатура е безспорна".

Още по темата
По думите му масовата подкрепа в БСП е за неговата кандидатура, а ръководството "сигурно има тактически планове" и затова изчаква.

Не виждам в БСП някой да има сериозни колебания относно подкрепата, изтъкна Кутев. Според него огромното мнозинство от членовете на БСП са за президента.

"Нещата са на масата и не виждам какво може да загуби БСП от това", допълни той.

Отговорностите на здравния министър не са да следи тийнейджърите какво правят, а да си свърши работата с ваксините, коментира Антон Кутев по повод на казуса с непълнолетния син на президента и съобщението за участието му в събиране в нарушение на противоепидемичните мерки.

"Този смел господин изведнъж се оказа, че е запознат с това в коя градинка кое дете пие бира, а не ми е обяснил още защо ваксините ги няма", скочи Кутев.

Той смята, че споровете в БСП по листите за предстоящите парламентарни избори не са били "на идеологическа и смислена основа, а по процедурата" и допълни, че „някои хора твърде много се увличат по процедурите“.

"Политиката в България има странна особеност – все повече опростяваме механизмите. Политиката е изключително професионална дейност, в която не може всеки. Ние се опитваме като общество през последните години да вкарваме хора, които са абсолютно нелепи за местата, които заемат“, подчерта Кутев.

От 30 водачи на листи 20 са над 50-годишни – там сериозно подмладяване няма, но председателят на партията иска да работи с по-млади хора, обясни той.  

Кутев определи като рисковано поставянето на хора от гражданската квота на второ място в листите, визирайки София, Пловдив, Перник и Видин. В по-къси листи като видинската и пернишката това лишава местната организация от представителство, допълни той.

"Като в листата нямаш местен, как мотивираш хората да участват? Трябва да се вложат особени усилия в тези райони, където на второ място има гражданска квота“, коментира Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че защо да е невъзможно- да вие сте и двете партии с един генезис- СССР/БКП. И двете партии се имате извънбрачно дете от ДПС- пееф
160
1
 
13
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
Ама то е ясно, че ГЕРБ са унищожителите на БСП. Постоянно.
159
4
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Толкова партии и нито една партия на безпартийните с нормални хора така,че електората на всички партии са от махалите а народа няма да гласува,хората от махалите да им гласуват
158
5
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Копейкин,Манолова,Костовисти,бесепари,гербаджий,депесари,чалгари,божковисти,,патриотари,седесари,цветановисти,барековисти и всякакви не става нито една от тия само ненормалник ще отиде да гласува и после да грабят народа ненормалните да им гласуват
157
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Двама привързани до гроб към БСП си говорят: -А бе знаеш ли , че на марКс имало живот ,щото са открили живи съществителни.-Не бе, това е само хипотеНУза, а колко ли хипотеНУзи още ще има за Борисовите шкафчета ?
156
3
 
9
 
! Отговори
Румен Грипенов преди 3 години
Бойко Борисов ще бие Корнелия Нинова като маче у дувар!
155
6
 
5
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Не е толкова важно кой ще има най-много гласове на изборите. Важно е кой ще състави правителство. А патериците на Бойко се поизчерпаха. И няма кой да протестира за да го докара пак на власт. Един и същ номер два пъти не минава.
154
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Няма да имаИ си беден и си корумпе. Аз досега не съм срещал някой състоятелен човек да се кахъри за бедните (освен ако не е някой от лицемерите милионери на Позитано де), а като ви надникне човек в гардероба и започват ЯКО да хвърчат криливи ризи.Стига ти толкова.
153
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Кутев, на 04.04.2021г. вечерта пак ще плачеш. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
152
6
 
4
 
! Отговори
Няма да има преди 3 години
До Анонимен: Аз не съм нито беден, нито корумпиран. А бат'ти Бойко не е беден, но е корумпиран. Затова България трябва да се оттърве от него. Заради "големите му успехи" имаме милион и двеста и седемдесет хиляди пенсионери с пенсии под 380 лева. А коалиция на БСП с него няма да има. Стига му толкова.
151
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Няма да имаАко вместо все ден с течение на години беше чел по малко, вместо да драскаш тук, сега щеше да си си оправил живота и нямаше да си беден и корумпиран.Както се казва, кой както си го направи.
150
8
 
4
 
! Отговори
Няма да има преди 3 години
Корнелия Нинова го каза ясно: Няма да има коалиция с ГЕРБ.Искаше му се на Бойко, но няма да стане. Предлагаше на Нинова председателско място в НС, а на Деница Златева - министерство, но не мина номера.Време е да се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка заради която вече трети мандат на Бойко сме все на опашката на ЕС - най-бедната и корумпирана държава. Стига му толкова. Да си изпразва чекмеджето и да се изнася към Барселона.
149
1
 
8
 
! Отговори
asd преди 3 години
Тези внушения за честни и нечестни избори не се ли изтъркаха вече. Всеки път едно и също се върти на червената латерна. Жалка работа.
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБСП ги кани един дето вече е никой борисов
147
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото милиционерски стадо отива в миналото завинаги - Боцо, Гоце, Цецо, Румбата, Корни. Всичките.
146
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП никой не ги кани, но те "отказват".
145
3
 
4
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Тези избори ще бъдат тест за проверка на опозицията.Почти е сигурно, че Бойко няма да може да състави правителство.Ще трябва да се направи експертно или програмно правителство с мандата на някоя от останалите партии. И ако тогава от опозицията се изпокарат кой да води бащината дружина и не могат това да го направят, значи не издържат теста.Без преходно правителство няма да се оттървем от ГЕРБ. Твърде много се срастнаха с държавата.
144
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ПО ЧЕСТЕН ПЪТ ИЗБОРИ НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ВЕЧЕ
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев ще обвини Борисов за прокарване на руски геополитически проекти.
142
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименплатените червени *** са на герп, купуват си памперси с рублите от турски поток

Спонсорирани публикации