Коалицията БСП - ГЕРБ била невъзможна, левицата губела от нея

Кутев: Гражданска квота на второ място в листите? Рисковано
199
Коалицията БСП - ГЕРБ била невъзможна, левицата губела от нея
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Договорка на БСП с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП, каза пред БНР депутатът и член на Националния съвет на БСП Антон Кутев. Въпросът за коалиция с ГЕРБ няма как да стои, категоричен е той.

Той посочи, че по принципни въпроси позициите на двете политически сили са коренно различни.

Президентът не е избързал със заявяването на своята кандидатура за втори мандат, смята Антон Кутев, за когото "тази кандидатура е безспорна".

Още по темата
По думите му масовата подкрепа в БСП е за неговата кандидатура, а ръководството "сигурно има тактически планове" и затова изчаква.

Не виждам в БСП някой да има сериозни колебания относно подкрепата, изтъкна Кутев. Според него огромното мнозинство от членовете на БСП са за президента.

"Нещата са на масата и не виждам какво може да загуби БСП от това", допълни той.

Отговорностите на здравния министър не са да следи тийнейджърите какво правят, а да си свърши работата с ваксините, коментира Антон Кутев по повод на казуса с непълнолетния син на президента и съобщението за участието му в събиране в нарушение на противоепидемичните мерки.

"Този смел господин изведнъж се оказа, че е запознат с това в коя градинка кое дете пие бира, а не ми е обяснил още защо ваксините ги няма", скочи Кутев.

Той смята, че споровете в БСП по листите за предстоящите парламентарни избори не са били "на идеологическа и смислена основа, а по процедурата" и допълни, че „някои хора твърде много се увличат по процедурите“.

"Политиката в България има странна особеност – все повече опростяваме механизмите. Политиката е изключително професионална дейност, в която не може всеки. Ние се опитваме като общество през последните години да вкарваме хора, които са абсолютно нелепи за местата, които заемат“, подчерта Кутев.

От 30 водачи на листи 20 са над 50-годишни – там сериозно подмладяване няма, но председателят на партията иска да работи с по-млади хора, обясни той.  

Кутев определи като рисковано поставянето на хора от гражданската квота на второ място в листите, визирайки София, Пловдив, Перник и Видин. В по-къси листи като видинската и пернишката това лишава местната организация от представителство, допълни той.

"Като в листата нямаш местен, как мотивираш хората да участват? Трябва да се вложат особени усилия в тези райони, където на второ място има гражданска квота“, коментира Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИ ВЪН! ТОВА Е!
100
3
 
6
 
! Отговори
ми нормално преди 3 години
До Анонимен 99И едните и другите са комунисти!
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един премиер който обикаля с джип купен крадени пари да показва колко е откраднал и да се хвали с рубладжийски тръби
98
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОАЛИЦИЯ ГЕРБ-БСП Е КАТО ЕДНОПОЛОВ БРАК. ЗАТОВА БОЙКО ДРАПАШЕ БЪЛГАРИЯ ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ
97
5
 
3
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
До Калеко АлекоУточни за коя левица говориш? За ГЕРБ или за БСП?
96
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП И ГЕРБ СА ПРАКТИЧЕСКИ РАВНИ ПО РЕЙТИНГ
95
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко Алекотака ли мислят мутренските турски ибрици хаххаха БСП ВИ КЛЕЦА КАКТО СИ ПОИСКА
94
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоЛЕВИЦАТА Е В ПОДЕМ, А ГЕРБ НЯМА КАКВО ДА ГУБИ ЗАЩОТО ИМИДЖА И Е СВЕДЕН ДО НУЛА
93
2
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Левицата просто няма какво да загуби защото имиджа и без това е сведен до нула, партия която е коалиционен партньр с "Българска комунистическа партия" и продължава да чества 9-ти септември, като светъл празник няма място в съвременна, демократична България, а електората и състоящ се червени бабички със старческа деменция, русофили и пациенти с мозъчни увреждания от Тошовия СОЦ и "Нерушимата българосъвеЦка дружба", става само да изпъва клиничната пътека към Бузлуджа и да лъска шмайзера на Альоша
92
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94Това е добре и трябва да продължи занапред.
91
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е заради руските геополитически проекти. България се управлява от руски ибрици.
90
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмета на Перник от БСП сега работи с ГЕРБ. Какво повече е нужно за да видим че герб е патерица на бсп?
89
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ КАКТО БАТ БОЙКО СИ КУПУВА ДЖИПКА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ
88
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГерб вече изгубиха повече от половината си гласове. Дори Цветанов ги напусна защото не са евроатлантици а руски ибрици
87
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ СА ПАТЕРИЦА НА БСП, ВСЕ ЕДНО Е КОЙ ПЕЧЕЛИ.
86
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойковчето не разбра ли, че не ГЕРБ а БСП ще загуби при една такава коалиция. Писна ми 30 години едни и същи червени плазмодии пред избори да обещават майка си и баща си и гза си само и само да се докопат до власт. сега живи се ядат за *** листи след като дори заместник предстедателя им Цветанов ги разобчили в лъжа, тегли им майната и напусна. Половината членове на ГЕРБ вече са в Републиканци. Единствено от партията на Бойко видяхме разхищения и европейска корупция.
85
2
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Кутевчето не разбра ли ,че не БСП ,а ГЕРБ ще загуби при една такава коалиция .Писна ми 30 години едни и същи червени плазмодии пред избори да обещават майка си , баща си и гза си само и само да се докопат до власт ,сега живи се ядат за червените листи на кой децата и внуците да е в тях.Стига писна ни от всичката тази пасмина надпреварваща се за регистрация. Единствено от партията на Боко видяхме строеж и градеж.Може за някои да е *** но мисли за народа Гечев като е прф защо гладуваха децата ни
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До е-демокрация Псолютно. Министър на културата - Слави Трифонов. Финансов министър Васил Божков. Министър на спорта Мамин Ники, зъмесник министър - жена му, нали видехте каква спортаджийка е!
83
1
 
8
 
! Отговори
Голям майтап преди 3 години
АМА АЗ НЕ СЪМ ЧУЛ ВЕДНЪЖ ОТ ГЕРБ ДА КОМЕНТИРАТ ТОВА. САМО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ПУСКАТ ДЕКЛАРАЦИЯ И ГОТОВО. БСП СА КАТО НЕОЩИПАНАТА МОМА, НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА, АМА ТЕ ВИКАТ НЕ ИСКАМ ДА МЕ ЩИПЕТЕ. ВСЕ ЧЕРВЕНИТЕ ОТРИЧАТ ТАЯ КОАЛИЦИЯ, ВСЕ ЕДНО НЯКОЙ ИМ Я ПРЕДЛОЖИЛ.
82
2
 
3
 
! Отговори
е-демокрация преди 3 години
За какво са ви тези партии и коалиции? Махнете ги всичките и си управлявайте държавата самите вие, гражданите, с електронни референдуми по интернет и пряка демокрация.

Спонсорирани публикации