Прокуратурата срещу регистрацията за вота на партията на Божков

В документите имало задраскани и поправяни ЕГН-та
Обновена: 12 фев 2021 14:24 | 12 фев 2021 14:23, Камелия Цветанова
62
Прокуратурата срещу регистрацията за вота на партията на Божков
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата протестира решението на градския съд, който допусна партия "Българско лято", близка до обвиняемия бизнесмен Васил Божков, да бъде регистрирана, предаде БТА.

Мотивите на държавното обвинение, с които делото отива във Върховния съд, са почти същите, които бяха изложени и в съдебната зала - в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена, необходима била и експертиза, която да установи дали наистина е била проведена телеконферентна връзка за учредяване на партията.

Освен това лъвът на емблемата на "Българско лято" имал прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и с емблемата на Български монетен двор.

Още по темата

На 5 февруари Софийският градски съд допусна партия "Българско лято", близка до бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков, да бъде регистрирана.

Тогава съдът прецени, че при този тип дела, когато няма насрещни доказателства от страна на държавното обвинение не е налице основание да се назначат експертизи. Като посочи, че въпросите за емблемата и истинността на ЕГН-та и имената, ще бъде решен след проверки от страна на съда

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
В 21ви век живеем. Наемаш едно дете за 1200 лева да въведе данните онлайн за 1-2 месеца и пускаш сверка дали има повтарящи се данни и се забавляваш.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще проверяват ЕГНетата от списака на ВБ, то ЕГНтата на всички регистрирани партии трябва да се проверят, макар да има/няма дописани, надписани, преписани и свъхпреписани ЕГНета. В противен случай ВБ ще има пълно право и ще докаже че в листите за регистриране на другите партии има егенетизиране с ЕГНетата на енегоидите.не сме му никакви на ВасоБожакъ, ама да се люсне сумати пара за тоя що дуа и после пак да се финансират поправителни избори е голям кахър и збръчкня.
51
1
 
2
 
! Отговори
Божков преди 3 години
Гласувайте за партия ''Дубайски нощи"' !
50
1
 
1
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ПАРАТА, ПАРАТА ВЪРТИ ИГРАТА - И СЪДЯТА !!!!!!!!!!
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тя танцува само едно лято".
48
1
 
3
 
! Отговори
ИЗРЯДНИ! преди 3 години
До Анонимен - 54! " НЕ МЕ ГЛЕДАЙ УМНО БЪЛГАРИНО! " ...
47
1
 
6
 
! Отговори
...И ПРИЕТИ ИЗРЯДНИ преди 3 години
Тези от бъдещата партия " Българско лято", / или зима, все тая / неграмотници ли са, че трият и задраскват важни за тях и за съда документи!? Много се навъдиха такива патриоти доброжелатели да ни управляват - "БОЖЕ УПАЗИ!" . Народа казва: " Хукнало е сляпо и сакато като на пазар кметове да става!". Както казваше и на времето покойния вече Жорж Ганчев - " Не ме гледай умно българино!"... Аз ще добавя, от такива нищо добро не ни чака!
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата няма правото да протестира...
45
2
 
5
 
! Отговори
...ПРИЕТИ ИЗРЯДНИ преди 3 години
... и регистрация на партия " Българско лято ", за никой не е тайна, че зад нея стои самия Васил Божков със своите финанси. Ние, гражданите, питаме - може ли изобщо да се приемат от съда официални документи със задраскани-подправени имена и ЕГН-та, и как после съдът ще проверява истинността на ЕГН-та и имената? Да, проверката е задължителна процедура в работата на съда, спор няма! Но, документи за регистрация на партия- оплескани, изтривани, задрсквани, подправени : трябва да се връщат...
44
6
 
3
 
! Отговори
ТОТАЛНА ПОДМЯНА... преди 3 години
Метежниците- кресльовци, които оплескаха с жълто жълтите павета, не трябва да крещят срещу прокуратурата и г-н Гешев. Трябва да се иска тотална подмяна на определени съдии и реформа в съдебната система, в която са пуснали дълбоки корени бившата комунистическата върхушка.Тези хора не работят за закона, те търсят пропуски в него, вратички за да го прилагат в полза на определени, свои хора. Примерите са много: 1./ МАЛИНОВ - обвиняем пуснат да се срещне с Г-н Путин; 2./ БОЖКОВ - с 18 обвинения.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти лично ни е се там ,за кого ще гласуваш. Винаги има под 1 процент малоумниции
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично ще гласувам за Божков!!!
41
7
 
9
 
! Отговори
схемата преди 3 години
Божков е платил рекета от Борисов.Гешев покрива Борисов зад закона.Божков е непотребен повече.Парите са в шкафа,преключихме дискусията.Колко схеми има още с Пеевски и Василев КТБ и т.н.
40
8
 
8
 
! Отговори
КВА РЕГИСТРАЦИЯ ,БЕ. преди 3 години
КАК МОЖЕ ДА РЕГИСТРИРАТЕ ПАРТИЯ НА ЧЕРЕПА-УБИЕЦ , СЪС 18- ОБВИНЕНИЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ , ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ...??!!ТОВА , АКО Е "ДЕМОКРАЦИЯ" ....АЗ СЪМ НАПОЛЕОН!!!!!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи пък си много кадърен, смотан и надрусан хахо
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-да от Спецпрокуратурата, обрахте всичкото културно, историческо, археологично и артнаследство на Черепа, вкарахте близките му хора по 1-1,5 години в ареста и сега ревете "Не щем на В.Б. партията!" Не щете, защото ще се наложи да върнете незаконно конфискуваното, неговите близки ще ви обвинят и ще се наложи вие да бъдете съдени и осъдени. Диалектика на историята: един път вие отгоре, но колелото на историята се върти и сетне следва вие отдолу...
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купуваме си Нова телевизия, избираме си главен прокурор и никой не може да ни пипне в следващите 10 години. Цитирам Пеевски. Бил съм близък с него до 26 януари.Това е част от интервюто, което бившият хазартен бос Васил Божков дава за блогъра и журналист Станислав Цанов. "Главният прокурор е служител на Пеевски. Сигурен съм на 100%", заяви категорично бившият хазартен бос, който в момента се намира в Дубай.
36
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв втори Навални бе,***? Навални е предател на Русия и руския народ, Божков е различен и няма нищо общо като манталитет, цел , нрав и поведение с предателя Навални! Божков знае как да се разправя с престъпната хунта!
35
8
 
9
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Престъпниците винаги бягат и се крият, ама Божков не е Навални, и зад него не стои никой друг, освен мръсен бизнес, и затова си стои на топло, като Доган, да си управлява отдалеч с директиви! Срам за всеки, подал глас за такъв човек!
34
5
 
11
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Ей това ще е интересно. Оня от Дубай в Парламента и официално да изкара кирливите ризи на каскет-милиционерщината от прокуратурата.

Спонсорирани публикации