Желязков: Гласуването по пощата води до съмнения за манипулации

Транспортният министър е кандидат за депутат от ГЕРБ
13 фев 2021 15:15, Петя Славова
23
Желязков: Гласуването по пощата води до съмнения за манипулации
Снимка: БГНЕС

Транспортният министър Росен Желязков ще участва в парламентарните избори като кандидат за депутат от листата на ГЕРБ. В момента вървят номинационните процедури, уточни той пред БНТ.

От близо година предизборната кампания за парламентарния вот е в ход. Какво ще стане - всички политически сили са предпазливи, защото социологията в момента показа какво би било евентуалното разпределение в парламента след два месеца, но суверенът ще каже, коментира още министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

ГЕРБ няма притеснението, че е виновник, а има самочувствието, че успява през тези години да осигури необходимите условия за социално-икономическо развитие, създава необходимите предпоставки за еволюционен процес в общественото развитие на страната, изтъкна Желязков.

    "Не че ГЕРБ няма грешки. Силата на премиера е, че съумява да признае грешки и съумява да стяга редиците чрез признаването на грешки и чрез доброто взаимодействие с обществото по отношение на мерките, когато се видят слабости", каза той.

"На този етап, два месеца преди изборите гласуването по пощите е твърде екзотична идея, която ще доведе до повече съмнения за манипулации и фалшификации на вота, отколкото ще има полза", смята Желязков.

Темата с пощата е свързана по-скоро с дистанционното гласуване, а не с пощата като логистика, обясни министърът.

При гласуване в изборната секция достоверността на идентификацията на гласоподавателя е гарантирана. При дистанционния вот основният въпрос, който трябва да намери решение, е електронната идентификация. Как да се гарантира, че точно това лице е подало този глас честно е влязъл в изборните резултати, коментира още Росен Желязков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А 500 000 фалшиви бюлетини от печатницата в Костинброд до какво водят?
16
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 3 години
В главата на играчът от Костинброд, който организира печатането на стотиците хиляди бюлетини за слабите области на герб,днес говори за евентуални манипулации по време на изборите.Пошлата демагогия на днешните от "Дондуков"-1,взе големия връх в идиотската обработка на моите объркани,да не кажа неграмотни мои сънародници.Ако Константинов остане на досегашния си стол,той последен да брои бюлетините,отново ще бъдат разочеровани участниците в изборите извън милиционерската сбирщина.
15
0
 
1
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
Подмяната на вота е в предварителната договорка между партиите на статуквото и в онези 600000 невалидни бюлетини и в увалите с бюлетини, които се валят около кнотейнери за ***.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички манипулации май са ви до болка познати. Нали, г-н Желязков?
13
1
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Като с напечатаните билютини в Костинброд ли бе желясков
12
0
 
14
 
! Отговори
Да преди 3 години
Целият свят видя, че това са ''демократични'' чалъми за изборна измама !
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо,министре а да гласувам машинно ,к да,се брои ръчно ,нямали съмнения )
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се обаждай погледни в какви ретро влакове и трасета се двизим БДЖ.Ти кой е си бе?Политиката не е за теб напълни си джобовете с пари по 10 000 на месец заплата взимаш.
9
2
 
16
 
! Отговори
КОЙ ГО КАЗВА преди 3 години
Печатаря на 2 млн "излишни" бюлетини в КОСТИНБРОД. А това не беше ли ТРАНСПОРТНИЯ министър дето Уж протестираше в БРЮКСЕЛ , скрит в уличката да не го видят от централата
8
1
 
12
 
! Отговори
конфюзчо преди 3 години
по пощата води съмнения?! то щото иначе няма съмнения
7
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 3 години
Да разбирам ли, че и в САЩ може да има съмнения да подмяна на вота? Започва да става интересно. Ако пък се въведе и активна регистрация...
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ти гледам подлизурската физиономия,изобщо не се притеснявам,че щяло да има манипулации.Ама въобще-изобщо.Вие сте чисти като изворна водица и не знаете що е това манипулация и фалшификация.Вие сте извънземни,беееее.Вие сте единстверни и незаменими.Уф!Не искам да кажа какво ми се прави от вас,за да не ме изтрият.
5
2
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Пейо Пощальонът няма да подменя марките, защото няма нужда да го прави. Пейо Пощальонът ще донесе нужните пликове в секциите, гласувайки от името на онези, които така или иначе не гласуват. Напр. покойниците. Справка - САЩ.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно в краварника не мислят така.
3
8
 
9
 
! Отговори
уеуе-мауе преди 3 години
Който гласува, за когото и да било, акъл няма. Да ходи на преглед при психиатър.То ако зависеше нещо от вас гласуването щеше да бъде забранено! Малко мислете с главите си!!!
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е и то не без основания.
1
5
 
8
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Нали, сигурно Пейо Пощальона ще подмени марките на пликовете?!

Спонсорирани публикации