Кампанията за изборите започва на 5 март, какво е забранено?

За агитацията: Социалните мрежи не са медийни услуги
39
Кампанията за изборите започва на 5 март, какво е забранено?
Снимка: БГНЕС

Предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот се открива на 5 март и ще приключи в 24:00 часа на 2 април.

Тя ще се води на български език, записа Централната избирателна комисия, която прие условията и реда за провеждането й.

Доставчиците на печатните медии и онлайн новинарските услуги могат да отразяват и безплатно предизборната кампания на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати в изборите за народни представители.

ЦИК описва допустимите форми на предизборна агитация в доставчиците на медийни услуги, включително БНР и БНТ, като реши, че не са медийни услуги социалните мрежи Фейсбук, Туитър и други подобни и личните блогове.

С правилата се забранява използването на агитационни материали, съдържащи герба и/или знамето на България и на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

Забранено за предизборна агитация е използването на държавен и общински транспорт, такава не може да има в общински и държавни учреждения, институции, държавни и общински предприятия, в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие, агитацията от служители на вероизповеданията.

Не се счита за агитация извършването на религиозни обреди. Забранява се в търговската реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция, инициативен комитет или кандидат.

До 5 март, когато се открива предизборната кампания, се забранява поставянето на предизборни агитационни материали.

Предизборни събрания, които са публични, трябва да се организират при спазване на противоепидемичните мерки, заповеди и указания за провеждане на изборния процес в условията на обявената извънредна епидемична обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТО ЗА НАЧАЛО ЗАБРАНЕНО Е ПО КОНТРОЛИРАНИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА,НА ДНЕШНАТА ДАТА МЕДИИ И В ИНТЕРНЕТ, ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ *** НА НАЙ-ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРИН,ДЯКОН ЛЕВСКИ!!!МИР НА ПРАХА НА УМРЕЛИЯТ ДУХОВНО ОСТАТЪК ОТ НАРОД,НАМЪКНАЛ СЕ БЕЗРОПОТНО В ИМПЕРИЯТА "ЕС" И ЗАЕЛ СЕ УСЪРДНО,СЪС ЗАТРИВАНЕ ОТ ПАМЕТТА СИ, НА ГОЛЕМИТЕ СИ НАЦИОНАЛНО-ОСВОБОДИТЕЛНИ ГЕРОИ!
34
2
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
И след тези избори ще имаме поредния нелигитимен парламент пълен със *** и най пропадналите комунистически останки с нулев трудов стаж, но с изгарящото желание да се занимават с корупция и схеми за точене на пари от данъкоплатците! Дали ще са комунистите от ГРОБ или комунистите от БеСраПак или комунистите от останалите сборища наречени партии все нормалните данъкоплатци ще са прецаканите!
33
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Да минават изборите вече, че поне да не се налага да гледаме грозните мутри на политиците по телевизията, по стените на сградите и във фейса! Сега ще има цял месец да ни тровят живота като се показват разни политически издънки да обещават до болка познатите неща! Накрая ще имаме избирателна активност от 30-40% и всички политически *** ще се редят да дават интервюта, че били постигнали победа с някакви нереални проценти! На последните избори нали ги видяхме - ГРОБ - 16% БеСраПак с 12%!
32
6
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Забранено е да се гласува за партията Герб на Бойко Борисов. Които нарушат тази заблана ще бъдат глобени с по 1 000 лева. Това е валидно дори и за полицаите, на които има даваха пари за да охраняват сградите на МС и НС. Не смеят дори и да отидат на работа министрите и депутатите. Страх ги е от вирусите и хората. А те вирусите са най-много точно там, където би трябвало да работят. Както и в болниците и МЗ, разбира се ! Пропуснах и НОЩ, назначен от Методиев !
31
8
 
10
 
! Отговори
съгласен преди 3 години
Всичко да е позволено само не показвайте независимия фигурант
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер, значи Църквата наПръднята ще извършва религиозния ни обред пааардене на обществено място сред хора
29
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До Анонимен 30:"Читавите хора не биха се...занимавали с политика".а...нечитавите ни таковаха...мамата с политиката,тъй че пак да ги оставим на...воля,така ли?.Грешна мисъл господине,ресто,не...струва.
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Здравомислещите си забраниха да гласуват за ГЕРБ. Да видим колко са останалите."...Не е достатъчно само да си против ГЕРБ /БСП, ДПС и т.н./. За да си струва да отидеш на избори трябва да има ЗА КОГО да гласуваш. От предложените в менюто партии не виждам нито една, различна от останалите. Истината е, че отдавна в България читавите хора не биха се захванали с политика.
27
3
 
10
 
! Отговори
гост преди 3 години
Това ,което го пишеш се отнася за БСП -*** смотан!!
26
6
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Че то, ако тези правила важат, ГЕРБ трябва да бъде отстранен от изборния процес. Там купуването и продаването на гласове важи с пълна сила. Отменени са всякакви отпуски в държавните учреждения, дистанционна работа от къщи - всички на пангара, кой оцелее от ковид - оцелее, кой не - друг ще го замени, важно е предизборната работа да тече. Всички сини кметове са под пара, да не говорим за фирмите на Агенция "Пътна инфраструктура" - черната дупка на корупцията.
25
5
 
8
 
! Отговори
забранено е : преди 3 години
Да се доближавате до урните !
24
8
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Тоз сайт е голяма измама. За една секунда трола Калекото вече имаше 5 плюса. Как става таз работа?Калеко Алеко е мозъчен калека на заплата при ГЕРБ. 5 плюса за 5 секунди стават с едновременно отваряне на 5 прозореца през ВПН и пет гласа :)Кажи си бе, Калеко!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще правят агитация, среща с избиратели на закрито, нали е забранено?Или забраните пак са за обикновенните хора.
22
4
 
8
 
! Отговори
сестра Галева преди 3 години
Алеко знам , че ме харесваш, не се крий, признай си. Малко си груб, но аз такива ги харесвам П.рости, недодялани и недоразвити. Интелектуално. Допълваме се
21
9
 
9
 
! Отговори
Костинбродската афер преди 3 години
си беше гербаджийска далавера от самото начало. 3 МЛН "резервни" бюлетини.... Оня мишок дето го сътвори стана министър на транспорта. Хората го запомниха единствено с това как се криеше в уличката в БРЮКСЕЛ да не го видят от ЦЕНТРАЛАТА, че ще паднат от смях. Министър пък дошъл на улицата с протестиращите шофьори. То се видя какъв министър е. А за бюлетините си бяха осигурили и транспорт герберастите
20
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забранено е гласуването за ГРОБ.
19
5
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Тези не бяха от ГЕРБ. Умишлено не написах от коя партия са. Трагикомедията беше пълна, трябва да го видиш, за да проумееш трагичното в ситуацията. Не симпатизирам на никоя партия, а на личности, които щат-не щат пак ще се омотаят с партиите. Труден ми е изборът когато гласувам.
18
6
 
14
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Трябва да се забранят концерти и митинги, че учиндолския ще изкара 100 хиляди на Орлов мост, както предния път и ще вземе да навие някой да гласува за него. Пълно затъмнение трябва за партията на Трифонов.
17
16
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ако става въпрос за нарушение на изборни правила най-фрапиращ беше случаят с Костинбродската афера, сътворена от сестра Галева още като член на БСП и снесена в денят за рамисъл преди парламентарните избори..Дори и тогава ГЕРБ пак беше първа политическа сила, но под мотото всички против ГЕРБ дойде правителството на Олигарски, управлявано от БСП с мандата на ДПС, след което знаем какво се случи-Пеевски беше избран за Шеф на ДАНС и фалира поредната банка, блокираха ни и еврофондовте заради корупция
16
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравомислещите си забраниха да гласуват за ГЕРБ. Да видим колко са останалите.

Спонсорирани публикации