От БСП отново поискаха оставката на Фандъкова

Филип Попов: Това е пореден инцидент, породен от безхаберието на управляващите
Обновена: 17 фев 2021 22:17 | 17 фев 2021 22:17, Красимир Ангелов
39

Трагичният инцидент със смъртта на 16-годишното момче стана повод за напрежение в пленарната зала. БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради инцидента.

"Във всяка една нормална европейска, правова, демократична държава при такъв инцидент кметът би следвало да си подаде оставката. Искаме да се понесе и политическа отговорност, и наказателна отговорност", коментира депутатът от БСП Филип Попов в "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му това е пореден инцидент, породен от безхаберието на управляващите.

"Защо трябва да се стигне до трагедия, за да се задействат институциите?! От няколко дни българите в цялата страна прескачат шахтите, защото не знаят какво ще им се случи", допълни депутатът.

Днес парламентът отхвърли и ветото на президента Румен Радев върху Закона за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс/ НПК/, с който се създава фигурата на специален прокурор, разследващ главния прокурор или негов заместник.

"По тази тема много се изговори, но нищо не чух. Няма нито едно положително становище на цялата юридическа общност. Това, което правят, е един правен абсурд. Такава фигура обръща с главата надолу цялата ни правна система", заяви Попов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът посочи, че по този начин не се разрешава нито един проблем в тази сфера.

Социалистът коментира и предизборната програма на БСП.

"Имаме алтернативни предложения във всеки един стълб на държавността. Висока избирателна активност може да промени статуквото", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
16
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
Отвратителни са комунистическите говведа като тоя, които много обичат да говорят от името на всички, от името на народа и да правят мръсотия от всичко. И кои всички бе, ***, кои всички? Това, че вие червеите *** не я харесвате, това НЕ СА ВСИЧКИ.
5
17
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
фандъка и гроб загробиха Витоша и я направиха недостъпна, положиха колосални количества асфалт и бетон за сметка на електротранспорт и зелени площи и т.н. много пари откраднаха, много.
4
4
 
16
 
! Отговори
българин преди 3 години
А аз искам на власт да дойде Пиночет и да наложи твърдо оставката на цялото БСП.Само той се е доказал като истински антикомунист.
3
2
 
13
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
дебелия,дето се е оял многоМоже да види само оставката на собствното си безсмислено политическо съществуване
2
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички й искаме оставката.
1
5
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Много искат..

Спонсорирани публикации