Каракачанов: Не ме притеснява 4-процентната бариера

Той бе категоричен, че коалиция с БСП е невъзможна, а с ДПС е забранена
18 фев 2021 19:14, Нели Христова
53
Каракачанов: Не ме притеснява 4-процентната бариера
Снимка: БГНЕС

Не ме притеснява 4-процентната бариера на предстоящите избори. Ние ще я прескочим и то убедително. Притеснява ме как в следващия парламент с подобни политици, които се мразят помежду си, ще се прави някакъв консенсус, за да се прави нещо полезно в името на хората. Така коментира предстоящия парламентарен вот във Велико Търново вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той обяви, че на изборите всички са им конкуренция, но не се притеснява, че досегашният му коалиционен партньор НФСБ и "Воля" могат да дръпнат от електората на войводите. По темата с кого биха управлявали след вота бе категоричен: "С БСП е невъзможно, а с ДПС е забранено".

Каракачанов посочи, че към момента няма постъпило искане за подпомагане от страна на армията за спазване на пандемичните мерки при предаването на изборните книжа в РИК например.

"Ако се наложи да се поискат палатки или транспортни средства, за да се подпомогне този процес от гледна точка на това, да се осигури максимална безопасност, ние ще го направим", каза Каракачанов.

В Националния военен университет "Васил Левски" министърът на отбраната почете паметта на Апостола и подчерта, че за него няма значение дали поклонението за героя е на 18 или 19 февруари.

"Важното е как прочитаме Левски, а не кога го почитаме. Ако го четяха правилно в последните 30 години българските политици, България щеше да е друга. Мисля, че бях един от малкото, които са го чели въобще, а не съм чел докладите, които са ми написали сътрудници. Не се срамувам от нищо в тези 30 г., което съм направил, и явно съм го прочел правилно, защото никога не съм си сменял убежденията и не съм се въртял било на Изток, било на Запад, да търся някакви чужди модели на подражание. Да го четат другите, които само го цитират", отсече Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
ХАН КРУМ преди 3 години
преди да се самопредлагаш на тиквата първо презкочи четирите процента което е невъзможно за пишман патриоти като шкембе воиводата стига ни търговия с .бг.паспорти.парламен само през крив макарон.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да върнем казсармата а после и комунизма!
43
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
паспортчиков,а дали дпс,ще иска да се коалира с вас,защо едностранно говорите всички питриотки,през крив макарон,ще видите Народното Събрание.
42
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 години
Когато някои е бил доносник на комунистическата ДС и е получавал облаги от това, няма как да му повярва човек. Може, ако иска, да работи за патриотични каузи и извън парламента.
41
0
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Каракачановата шия не е от туршия. Фрашкан с пари милионер...
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази пълна гуша каква може да те претесни? Е в гроба нищо не можеш да отнесеш.
39
2
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
С ДПС да е забранено - това е разбираемо. Но защо с БСП коалиция да е невъзможна? Усладиха ви се държавните служби покрай бат'ви Бойко и пак се гласите за там. Военни поръчки, имоти за продаване - за такъв ли "патриотизъм" се готвите пак.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото вече уредихте пазарлъка с Проклятието на България. Това трябва да е повече от достатъчно доказателство, че изборите се манипулират от ДПС. ГЕРБ им е перфектната маша!
37
1
 
7
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
А би трябвало да се притеснява. Подобни псевдо патриоти и крадци доносници ченгета нямат място в Парламента. Прокуратурата е тази която трябва да провери как заграбиха и присвоиха цялата собственост на Македонските дружества в България,като Македонски домове в големите градове и имоти за милиони направени с дарения и труд от македонците в България.
36
2
 
8
 
! Отговори
20 пъти преди 3 години
сме по-зле от северна корея
35
1
 
13
 
! Отговори
Така си мислят преди 3 години
всички кандидат депутати, защото знаят, че българите спят и не ходат да гласуват. При малка избирателна активност, този праг от 4% е по нисък и такива продажници лесно го прескачат с малко гласове. Ако активността е много висока, и прага става много висок, и тези мутри няма да влязат отново да лапат и дебелеят! Я вижте този какъв *** стана, като Боко!? Добре хранят в парламента, затова шопарите отново се натискат за там.
34
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай г-н Каракачанов комунистите и лигавите макета.
33
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предалю дано никога, да не ти виждаме физиономията в парламента,те македонците ще те наредят там ти беше грешката ,българите са глуповати,но другите балканци няма да излъжеш нито сърби,македонци те ще ти направят живота черен.Македонците си имат език и култура и са прави че ти си татарин .
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност двмокрацията не може да издига светни и начетени хора.Като заварено положение виждаме тук и там ,но те са наследство от тоталитания режим.Демокрацията произвежда *** навсякъде ,защото бандитския пазар няма какво друго да предложи.В състезание по наглост ще спечели бандюгата и нахалника.Свестни люде могат да бъдат издигани само в комунизма,фашизма и монархиите.Нещо повече ,там се произвеждат качествени хора.Демокрацията произвежда ***.
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Левски му е простено на човека е не знае какво е демокрацията. Бил е в османска деспотия,но ние знаем.Демокрацията е управление на бандитите чрез избори. Съд,медии,училище,всичко е зад тях.Ние го знаем за разлика от Апостола.Левски трябва да се почита като комита срещу ислямското робство и нищо повече.Той и не е нищо повече от Хитов,Филип Тотю и Караджата.
30
4
 
13
 
! Отговори
София преди 3 години
Ах добрия той... Притиснен за народа е, много ясно идва април и така де... Жалка България
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с Левски.Републиката и демокрацията са най-лошото управление в света.Кого заблуждавате с Левски.
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Каракачана гласуват хора, които са жадни за власт, а не са "комити". Та тоя човек е от Русе, няма в рода си хора, свързани с ВМРО! Той заедно с Г.Първанов и ако не се лъжа един от Варна са били вербовани от ДС да пишат трудове за Македония. Не си спомням техни научни трудове, а сетне пътищата им се разделят - единият президент, Каракачана от ляв стана върло десен. Последва аферата с паспортите в Македония, подпирането на кадъра пожарникар, превърнал се в сикаджия и сетне пишман полицай ББ.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представя желаното за реалност ... това е края за всеки политик ... когато започне да се самозаблуждава. Пример - Волен Сидеров
26
11
 
3
 
! Отговори
Аха преди 3 години
ГЕРБ и БСП ще се коалират.Може и ДПС да се включи ,ако се наложи. Звучи невъзможно,но ще видите ,че.ще го направят. Ако не фалшифицират изборите Слави и ДБ ще имат около 35%. Но ако продължи както е започнало и хората излезнат масов ,може и 40%. Така ,че ще видим странната и смешна коалиция. Те така или иначе са в коалиция,заедно с ВМРО.

Спонсорирани публикации