Маски, дезинфекция - как ще гласуваме на 4 април?

Указанията са много добри и навременни, заяви Росица Матева
19 фев 2021 11:15, Красимир Ангелов
29

Няколко ключови въпроса съпътстват подготовката за изборите през април. Първият е колко хора ще излязат да гласуват, вторият е за кого да упражним правото си на глас и третият - как ще гласуваме в условията на пандемия.

Едно от условията е химикалката да се дезинфекцират след всеки избирател. За кратко всеки избирател ще трябва да свали своята маска, за да бъде сравнено лицето му със снимката от личната карта.

Още по темата
Председателят на Обществения съвет към ЦИК Росица Матева, е на мнение, че указанията на здравния министър са много добри и навременни. "В унисон са с мерките, които предприеха другите държави, които проведоха избори. Биха осигурили спокойна обстановка по време на изборите", заяви тя в студиото на "България сутрин".

Още в началото на януари от Обществения съвет са изпратили становище с препоръка да бъдат осигурени ръкавици за всеки избирател. На база тези указания това все още било възможно, а ЦИК трябва да вземе финалното решение.

"ЦИК познава в детайли изборния процес и използвайки указанията, може да даде насоки на Районните избирателни комисии. Следващата неделя ще има частични избори в 10 кметства и очакванията са, че ЦИК трябва да вземе решение как ще гласуват тези избиратели", отбеляза Матева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ никой не трябва да се притеснява, защото ще бъдат предвидени мерки за дезинфекция и измерване на температурата. Ще има обособени специални помещения за хора със симптоми.

"Дадохме препоръка да има секции в двора на училището, за да гласуват лица с температура", каза още Матева.

Около 110 млн. лева ще бъдат разходвани за провеждане на парламентарните избори на 4 април. 9600 ще бъдат машините за гласуване.

"Трябва да се дезинфекцира всеки избирател, преди да гласува с машина. Има информация, че тези машини също могат да бъдат дезинфекцирани с 95% етилов спирт", посочи гостът.

Членовете на СИК трябва да бъдат с ръкавици, които ще дезинфекцират и ще сменят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Избирател, к.18Бъркаш: комунистите няма да дойдат на власт, а тези от една обединена АнтиГЕРБ коалиция, от която бягате като дявол от тамян. И тя ще стане рано или късно факт, защото вие сами няма да си идете, а трябва да ви изгонят на избори. Измитайте се, гербаджии, разединени лъжепатриоти, обявяващи се за честни политици лъжци от "Воля" и циркаджии шоумени!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие луди ли сте и какво искате в края на краищата: да има избори или да отблъснете избирателите от урните и да провъзгласите Боце от Банкя за пожизнен Падишах?! Старите хора и тези на средна възраст ще ви се подчиняват, но младите ще ви изметат заедно с полицията и прокуратурата! Сбъркали сте годините и действащите лица: такива като Боце, Цвета от Кърджали, доФтурицата, Спас Гърнето, Обединените лъжепатриоти и т.н. няма да управлявате вечно. Изходът е един: или се измитате, или ще ви изметат
16
5
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Щегласуваме с омраза към комунистите ! Искаме да няма комунисти в родината ! Всичко лошо в България идва с възцаряването на комунистите на власт от миризливите руски ботуши !
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 партий + се борят кой да вземе от въздуха едни милярд +..и да раздаде на родата си. 2 500 000 ще избират кой да вземе парата. Като футболен мач, дай на народа хляб и зрелище. При условие че играчите не се сменят, нито треньорите, само цвета на фланелките са други. Много е забавно, неадекватно и смешно.
14
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А аз как да си сваля шлема?Ваш: Аспирин Играйпокер
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да може да се използва общ химикал и това означава че ще откажат много хора понеже не всеки си носи химикал в джоба.Явно идеята е народа да не гласува за да се купят изборите лесно.
12
1
 
4
 
! Отговори
*Джеми* преди 3 години
До Анонимен "Трябва да има друг начин статуквото да бъде разрушено." Има. Трябва всички да гласуват. И тогава бедна му е фантазията на статуквото...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kakto iskate, taka si glasuvaite. ama dishaite, dishaite, dishaite!i vsichki da se izmuchat i izbleiat masovo v tochnia den. koncentracia, koncetracia i barzo glasuvaite! i dobre mislete kakvo ste pravite 4 po 365 dena po 24 chasa po 60 minuti s tozi izbran ot vas samite ogromen personal darjavni slugi! te vsichki ste iadat i piat ot vashia sladoled! ;-)
10
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Аз ще си сложа маска,шлем,противогаз и каска.Така ще гласувам!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам ви, но ниският процент гласували на досегашните избори не беше причина за обяваване на изборите или резултатие за невалидни.Аз мисля че само членовете на избирателните комисии да гласуват, пак ще победи който трябва. Трябва да има друг начин статуквото да бъде разрушено.найстина сега епидемичната истерия прави нещата непредвидими.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живи или мъртви, ясно е как ще гласуваме. Против ГРОБ и Шиши.
7
5
 
3
 
! Отговори
протес ефективен преди 3 години
Негласуваите ами си изхвърлете *** в наи близката кофа до избирателните секции нека тоз път сме единни за да види света че тук има проблем следващите избори няма да имаме таз възможност защото ще се гласува дистанционно по интернет и гласувалите винаги ще са 99%
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва на изборите да не се носят маски.Това ще доведе до фалшикации на вота.Влязах ли хората в секцията трябва да си свалят маската а преди да влязат ако искат да я слагат не ми пука.
5
1
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 години
Мафията си има политици,а политиците , командват парада.Изберете си най честния, от тях. Козелът, беше отчаян и си поръча, чаша уиски.Праваше това,само, когато беше безнадеждно отчаен
4
2
 
10
 
! Отговори
реалноста преди 3 години
Тез избори ще са ни единствената възможност на ефективен протест за неодобрение на статуковото негласуваики на следващите избори няма да имаме таз възможност защото ще се гласува дистанционно по интернет и вече винаги гласувалите ще са 99%
3
3
 
3
 
! Отговори
негласуващ преди 3 години
Пак НИКАК!Безплатно-НЕ!
2
7
 
8
 
! Отговори
призив преди 3 години
Сега е времето никой да не отиде да гласува та света да види че тук има голям проблем на следващите избори вече ще е късно защото ще го направят дистанционно по интернет и ще има 99% са гласували
1
4
 
9
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Че за КОЙ да гласуваме ? Всички са от БКП и са дъщерни компании и фирми на ДС ЦК на БКП

Спонсорирани публикации