Левскарят Емил Велев - Кокала и Марашлиев от ЦСКА в листата на БСП

Иван Гранитски също е кандидат депутат на левицата
Обновена: 23 фев 2021 14:50 | 23 фев 2021 14:35, Камелия Цветанова
49
Левскарят Емил Велев - Кокала и Марашлиев от ЦСКА в листата на БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат-депутатски листи. Изпълнителното бюро ще предложи на НС на БСП да утвърди листите. Сред тях има множество учени, лекари, интелектуалци видни спортисти и знакови имена от различни сфери на живота, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Не липсват и изненади и любопитни имена. Сред номинираните в цялата страна личат имена като:
 
Иван Гранитски, на второ място в София.  Журналист, поет, редактор, критик, публицист, издател и обществен деец. Доктор на философските науки. Член-кореспондент на БАН. Член на УС на СБП, на УС на Агенция „София-прес”. Създател е на издателство „Захари Стоянов”, генерален директор на БНТ – 1995-1996 г. Автор е на 40 книги поезия, литература, критика, изкуствознание и публицистика, детска литература.
 
Видният хирург проф. Димитър Раденовски е в листата във Видин. Изпълнителен директор (2007-2012), а впоследствие отново член на борда на директорите в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов“. Управител на ДКЦ „Св. Иван Рилски“ ЕООД. Член е на Българското хирургическо дружество и на Дружеството за спешна хирургия. Автор е на няколко книги, сред които „Н.И.Пирогов - легенда в хирургията“, „История с поглед към бъдещето“, „Сто и четиридесет години Български червен кръст“.
 
Георги Георгиев (познат с прозвището Гецата) е известен български футболист, национален състезател, полузащитник, едно от легендарните имена на футбола в Пловдив. Той е познат като един от футболистите с висока техника. Играе над 100 мача и за френския „Мюлюз“. След края на спортната си кариера става президент на „Марица“ - Пловдив и спортен директор на ЦСКА София.
 
О.р. бригаден генерал Цветан Харизанов, бивш началник на Националния военен университет „Васил Левски“ е в листата в Сливен. Почетен гражданин на Велико Търново. Награждаван е с орден „За вярна служба под знамената“ и Почетен знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ – ІІ степен.
 
Д-р Трифон Цветков е председател на Българския ветеринарен съюз. Завършил е ветеринарна медицина, а след това организация и управление на ветеринарното дело. Бил е окръжен ветеринарен лекар на Враца и главен епизоотолог в периода 1974 – 1978 г. Работил е в Противочумния институт, а от 1985 г. до 1997 г. е бил директор на свинекомплекса в Рогозен. Един от водещите свиневъди в България. 
 
Доц. д-р Христо Беров, преподавател по история в СУ „Св. Климент Охридски“ е в листата на БСП в Смолян. Специалист по стопанските и социално-икономическите проблеми на балканските народи във втората половина на XIX и началото на XX век, кризите като фактор за стопанското и политическото развитие на балканските общества и държави през XIX и XX век. Автор е на три монографии: „2025 – Сърбия в ЕС: мисия (не)възможна” (2021), „Балканските японци“ (2020), “Когато гръм удари…(Балкански политики за възстановяване в ситуация на глобална икономическа криза, средата на XIX в. – средата на XX в.)“ (2019)
 
Проф. д-р Юлия Йоргова-Форд (Бургас) е била директор на Англо-българския колеж в Бургаския свободен университет и преподавател по основни трудови правоотношения. Владее английски на изключително ниво, участвала е в множество международни семинари и научни изследвания в областта на администрацията и управлението. Била е гост-преподавател в университети в Турция, Румъния и Португалия. От 2018 година е професор по администрация и управление и декан на Центъра по икономически и управленски науки в Бургаския свободен университет.
 
Проф. д-р Маринела Грудева -  доктор по педагогика в медицински университет Варна,   катедра „Логопедия и медицинска педагогика“. За активна творческа и обществена дейност е отличена с награди на Община Варна и Областния съвет на БЧК – Варна.
 
Теодора Евтимова е директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Завършила е Държавния библиотекарски институт.
 
Огромната изненада в София е попадането в една и съща листа на две футболни легенди на Левски и ЦСКА – Емил Велев – Кокала и Христо Марашлиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
8
 
! Отговори
СТУДЕНТ преди 3 години
Горд съм, че най-способният историк, издигнал ИФ като най-добрия факултет в СУ е на най-избираемото място. Според мен Нинова няма нито уши,нито очи, за да види с какви хора се обгражда.Точно защото е посочен този измислен доцент и престарели спортисти няма да да я подкрепя.
43
0
 
17
 
! Отговори
Бравос преди 3 години
Веднага предлагам-Кокала-министър на външните работи или на финансите! Задължително трябва да подкрепим изтрещялата простотия! Значи имало и нещо по-зле от фигуранта..ЕДно обаче няма как да не се признае на ***-винаги може да ни изненадат с някаква нова простотия-то не бяха 18 годишната приватизаторка,то не бе Мая Костинбродска,човека без ден трудов стаж и т.н..Ама с Кокала засега удрят тотално дъното,едва ли можат да намерят някой по -***!Е, ако се разшътат-ще намерят де..
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е късно да станеш за резил.
41
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НА ДЕН НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ СПОРЕД ДЕМОГРАФСКИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ООН НАМАЛЯВА С 350 ДУШИ,НА СЕДМИЦА С БЛИЗО 2000,НА МЕСЕЦ С ПРИБЛИЗИТЕЛНО 8 000 ЧОВЕКА,КОЕТО ПРАВИ НА ГОДИНА 96 000 БЪЛГАРИ ПО-МАЛКО!ЕТО ТОВА Е ВСЛЕДСТВИЕ НА 30 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ!
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кокала иска да кокъл!
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тои иска да се докопа до кокъла АФЕРИМ
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, Кокале, знаеме ги тия врътки. От един дол дренки сте. Бих се учудил ако беше в листите на ДСБ, СДС или Демократична България. То и не си го представям де.
37
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Не се чудете за Кокала, жена му Бояна е внучка на Боян Българанов, партизанин, директор на "народната" милиция от 1945 до 1947, когато са избити хиляди достойни българи.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От безпаричие човек на *** става----
35
2
 
11
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 3 години
Пропуснах да напиша за ветеринара - докато преди 2 г Корнелка ни заливаше с плам от телевизорите как правителството съсипва животновъдството с мерките които приема срещу чумата , ветеринарчето от сегасният списък пък ги подкрепяше мерките. нема лошо, БСП, парите не меришат, нема нужда вие, БСПарите да имате принципни позиции, щото не сте принципни хора, а сте народни изедници.
34
3
 
10
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 3 години
дочентчето - освен че е съавтор/сканьор на пропаганден материал озаглавен български народни песни за Русия и Съветския съюз какво да кажем - Путинче. Следващата, бургазлийката - нямам мнение, стара партийка. На края с кокала дето не пръщи от акъл, да не кажа хич го няма. Както и в тая октровенно антибългарска партия, БСП.
33
2
 
11
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 години
Ще изхлопат като гол кокал в тенджера..
32
2
 
13
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 3 години
Не мога да повярвам,че с подобни имена Нинова смята да спечели.Вместо млади,успели, умни,способни хора между 30-40 годишни,тя избира пенсионирани професори и възголеми пенсионери-спортисти.Да не говорим пък за някакъв си Беров-"най-способния" в историческата гилдия.Тя за *** ли смята българските граждани?
31
3
 
12
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 3 години
Оф, ми какво да кажем за тоя списък - първитя в него виден нескопосан и за радост бивш шеф на БНТ, направил доста поразии в нея през 1995-96, също и сътрудник на ДС. Вторият - уволнен директор на пирогов за злоупотреби през 2012г, говори се за палат построен с парите ни за здраве. Третия - футболист, много акъл не се иска, както и за четвъртия военния, там да натискат копчетата и толкова.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дотам ли я докараха? Те,кандидатите от футбола, ако имаха акъл навремето, нямаше да си трошат краката ! Сетили се сега...
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ми хвалите Кокала- посредствен треньор и футболист. Айде много ви моля. Да става депутат, дружка на Нищоправещия.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Тичай, че мама те вика:))))))))))))
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРЕПЪ НАРЕЧЕ ГЕРБ ХУНТА- А В МОЛДОВА КЪДЕТО МАРОДЕРСТВАШЕ ФИРМАТА НА ЧЕРЕПЪ И ОВЛАДЯ 85% ОТ ДОХОДИТЕ И ГИ НАПРАВИ ЛИЧНИ ПАК ЛИ УПРАВЛЯВА ХУНТА...
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мене Джолана по ме кефи от Кокала!
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПП БНО- МАНДАТОНОСИТЕЛ НА ЧЕРЕПЧЕТО- ЩЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ"ХУНТАТА"- ТИ ДА ВИДИШ КВА БОРБА ША ПАДА, РАДЕВ ДАЛИ ЩЕ НАПИШЕ НОВА КОНСТИТУЦИЯ С ЧЕРЕПА С ОРЯЗАНИ ПЪЛНОМОЩИЯ- ТИП"ФИГУРАНТ"- АМАН ОТ НАТОЧЕНИ ДА РЪФАТ И ГЛОЗГАТ БЪЛГАРИНА- СРАМУВАМ СЕ ОТ ДЕМОКРАТИТЕ КОИТО ЦЯЛО ЛЯТО МЯТАХА ЯЙЦА, МАРОДЕРСТВАХА И УНИЩОЖАВАХА СОФИЯ, РАЗНАСЯХА БЕСИЛКИ И КОВЧЕЗИ- ТОВА ЛИ Е НОВАТА ДЕМОКРАЦИЯ- НИ ВИ Я ИСКЪМ- ХАИРСЪЗИ БАНДИТСКИ- БОРЦИ ПРОТИВ ХУНТАТА БИЛЕ.

Спонсорирани публикации