Софиянски: „Българско лято“ на Божков има шанс за НС

Бившият премиер прогнозира фрагментиран парламент
24 фев 2021 13:52, Елка Василева
80
Софиянски: „Българско лято“ на Божков има шанс за НС
Снимка: архив, БГНЕС

Явяването на партията на Васил Божков „Българско лято“ на изборите с мандатоносител „Българско национално обединение“ е аналогично с появяването на Симеон Сакскобургготски на българската политическа сцена преди години, заяви Стефан Софиянски, основател на Съюза на свободните демократи (ССД), пред БНР.

„Божков е човек с възможности и със способности, доказани, и съм сигурен, че идеите му са добри. Бариерата да не сме с Божков на тези избори е позицията ни, че не можем да си правим семейни партии“, каза Софиянски.

Още по темата

Според бившия служебен премиер „Българско лято“ има шанс да влезе в парламента. „Хората, които са декларирали, че няма да гласуват, а те са мнозинство, в момент на мобилизация ще търсят хора с доказани възможности“, каза той.

Прогнозата на Софиянски е за фрагментиран парламент.

„Очаквам сериозни хора в управлението и независими партийно, които чисто професионално да изведат страната напред. България е в постоянна криза. 12 години е член на ЕС и през всичкото това време е на последно място и все повече се отдалечава от останалите“, каза Софиянски.

Той обясни, че „коалицията между Свободните демократи и Съюза на комунистите е грешка. Най-вероятният изход е да напуснем и да не участваме в изборите. Всяка грешка се заплаща. Стремят се технически и юридически да преформатират коалицията в оригиналния състав, в който са водени преговорите“. Това коментира основателят на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски.

Той уточни, че неодобрението на управлението, общата идеология, проектът на нова конституция води логиката ССД да се явят на изборите със земеделците и с КОЙ.

„Няма да се явявам на тези избори в лично качество. Но ще посветя живота си на борбата за нова форма на управление и една съвременна България, а не архаична и посткомунистическа, каквато сме в момента“, каза още Софиянски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Софиянски, целта на хората недоволни от 12-годишното управление на Падишах Боко от Банкя е да се формира общ Фронт, който да свали ББ и неговиата корумпирана клика и да не допусне коалиции като Воля-НФСБ на власт, но политици като Вас, Сашко Йо, че и Слави Тр. още сега започват да се отделят и под предлога различни идеологии да помагат на Боце отново да управлява. Та именно вие, старите СДС-ари и царят, доведохте Пожарникаря на власт и вашето разединение му помогна 12 години да ни мачка.
69
0
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Стевчо яко се награби по времето на -сдс то , затова е винаги усмихнат
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
72- ТИ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ И В МОЛДОВА ИМАЛИ НЕРАЗЧЕТЕНИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ НА БОЖКОВ- ТАМ ВИДНИЯТ ДРУГАР ПРИБИРАЛ 85% ОТ ПЕЧАЛБАТА ПРИ ПЪРВОНАЧАЛЕН ВАРИАНТ ОТ 15%- И ТАМ ЛИ УПРАВЛЯВА ХУНТА И КОГА УПРАВЛЯВАЩИТЕ СТАНА ХУНТА- КОГАТО КАЗАХА - ЧЕРЕПА ВЪН ИЛИ ПРЕДИ ТОВА И ЗАЩО НЕ БЕШЕ ХУНТА ДО ГА ЛЪЖЕШЕ И ПРИБИРАШЕ СТОТИНКИТЕ НА БЕДНИТЕ ПРОДАВАЙКИ ИМ ЛЪЖА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ИМ ПАРИ- ТОЙ Е ГНУСЕН И НЕПРИЕМЛИВ.
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами при тези управляващи от ГЕРБ начело с Пожарникаря и тези неразчетени действия на гл.прокурор, бивш милиционер (дознател, стажант следовател), така я докарахте,че Божков ще ви съди и ще ви осъди в чужбина за незаконни действия и присвояване на негово имущество... Откъде се взехте такива любители на картини и страхотни колекционери на антични предмети и монети?! И тръгнахте - хора с ниско образование милиционери срещу човек, завършил математика и преценяващ няколко хода напред!
66
0
 
9
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
ТИЯ ДЕТО ФАЛИРАХА 16 БАНКИ И ОБРАХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ, ТИЯ ДЕТО СИ НАПАЗАРИХА ЗАВОДИ ЗА 1 ДЛ - НАРЕЧЕНИ ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИ, ПАРДОН МУТРИ СЕ УПЛАШИХА, ЧЕ НА ТЯХНАТА ВРАТА ЩЕ ПОЧУКА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР И ЩЕ ИМ ПОИСКА СМЕТКА ЗА ВСИЧКИ КРАЖБИ- ДА ДЕ АМА ТРЯБВА ДА СЛЯЗАТ ОТ МАЙБАХА И РОЛСА- А КОЙ СЕ ОТКАЗВА ОТ ЛУКСА....НЯМА ДА ИМА ВЕНСЕРЕМОС ДРУГАРИ!
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя изпълзя от нафталина
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво нахалство, да имаш очи, да излезеш пред хората след всичките си кражби, лъжи и престъпления против държавата. Късата памет на подобни персони, би трябвало да опреснят поне, журналистите, ако ги има все още.
63
4
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
За кандидатите за парламента трябва да има имуществен ценз. Поне 20 млн. И 10 от тях да са депозит в НС. При напускане да гори
62
5
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до 63.Нещо си в грешка момче младо! Лицето др Борисов и лицето Божков,ги помня още от мутренските времена след 1989 г! И двамата са от ЕДНО КОТИЛО МУТРЕНСКОТО! Каква е разликата обаче? Че др Борисов успя скачайки през годините от пост на пост в държавата.Да се облече в държавна власт! За това днес е "силен" а Божков никой! Даже др Борисов успя да ОМАСКАРИ И ПРОТЕСТИТЕ В СОФИЯ ПРОТИВ НЕГО САМИЯТ! Лансирайки че Божков " ПЛАЩАЛ" за протеста?! Е и аз бях там! И никой не ми е плащал МОМЧЕ!ГЛАСУВАЙТЕ!
61
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента всеки е по-добър от поми ярите Борисов и Гешев.
60
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васил Божков ще обедини голяма част от разочарованите, репресирани и ощетени от хунтата български граждани. Мястото му в парламента в гарантирано. Тези продажни политически ***, които искаха да му избодат очите - му изписаха веждите, направиха го мъченик, народа му симпатизира точно затова, че стана изкупителна жертва на хунтата. Ще гласуваме за Божков!
59
0
 
20
 
! Отговори
Орманджия филанкишия преди 3 години
Едната от щерките му нали е снаха на Божката
58
5
 
12
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Другарю Софиянски.Член бивш на изедническата партия СДС! Чудя се още,как ти се размина далаверката с Халите с Евреите като Действащ кмет тогава! ? А? Ти си знаеш къде какво си платил! И виж сега.Нито Божков мутрата.Нито др Борисов МУТРАТА.НЯМАТ МЕСТО В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА! Ама грам време!Разбираш ли?А ти Бивша СЕДЕСАРСКА СМЕД,ЗАЩО СЕГА СЕ ПОЯВИ? НЯКОЙ НЕЩО ПАК ТИ ОБЕЩА ЛИ? Ако имаше истински закони в БГ.Отдавна щеше да си си излежал присъдата Седесарски крадецо! ЗАМЪЛЧИ ЧЕ ИМА ОЩЕ КОИТО ПОМНИМ!
57
4
 
23
 
! Отговори
НигогаВечеСДС-Чума преди 3 години
Усмихатото лице на СДС-Чумата,която изкорми държавицата ни,окраде и умори в мизерия родителите ни, и прокуди децата ни .
56
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Софиянски се ожени за най-богатия българин Божков.Мафиот при мафиот отива.
55
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да си гледа посебната компартия.
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След магарешки винкел - коалиция усмихнат марксист може би.
53
1
 
11
 
! Отговори
Е то,уточнение преди 3 години
Е то има предвид поговорката: "Крастави магарета през девет дерета(или пък баира) се надушват."
52
1
 
23
 
! Отговори
Естествено е преди 3 години
След като дъщерята на Софиянски е снаха на Божков,разбира се че най-големият мафиот ще е най-перспективният политик.
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям цирк се задава ...Слави и българско лято в парламента ,тия от герба полувината ще са инфаркти ,Ами добри избори се задават ,да видим кой колко че раздава )

Спонсорирани публикации