Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличава, Слави трети

Тренд: 5 сигурни партии в предстоящия парламент
Обновена: 26 фев 2021 16:07 | 26 фев 2021 14:41, Петя Славова
261
Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличава, Слави трети
Снимка: БГНЕС

С 4,8% ГЕРБ е пред БСП. Дистанцията между първите партии – ГЕРБ и БСП, леко се увеличава. 47% заявяват, че ще гласуват на предстоящите парламентарни избори.

Още по темата

Това показва проучване на изследователския център "Тренд", поръчано от "24 часа", проведено в периода 12-19 февруари 2021 г. БСП се ползва с подкрепата на 24,1% от гласуващите.

"Има такъв народ" запазва третата си позиция с 12,9% от гласуващите, следвана плътно от ДПС с 11,1%. "Демократична България" е петият сигурен участник в следващото Народно събрание с 6,2% от заявилите, че ще гласуват.

"Изправи се! Мутри вън!" и ВМРО са на ръба на парламентарната бариера и за тях предизборната кампания ще бъде от решаващо значение.

Под бариерата към момента остават новосформираната "Патриотична коалиция Воля-НФСБ" (2,6%) и "Възраждане" (1,1%). Останалите партии и коалиции събират под 1% от заявилите, че ще гласуват на предстоящите избори.

Данните са от проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“, посветено на нагласите на българите спрямо предстоящите парламентарни избори. Проучването е реализирано в периода между 12 и 19 февруари 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1008 души на възраст 18+.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: изборипартия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
1
 
! Отговори
Трол от Тирол преди 3 години
Прекратете гласуванетоНагласете резултата.
220
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко: Ами, трябва да се спазват противоепидемичните мерки.
219
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличаваКва разлика ***? Те и двете са от бивши комунисти!
218
2
 
10
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
С тези 3 партии България съвсем отива в киреча
217
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече е 27.02.проучването падна в канала и се оттече!За 2 седмици хората забравиха за напиращите някои си" борци"от статуквото против статуквото,дето ще го " громят" с " алтернативи" и хоп събудиха аудиторията със странни " депутати" вече " избрани" Ама,моля ви се, стига с тази комедия,платена,подплатена,изкуствено натрапена!Къде им да програмите,кампания няма,вече ги наредиха!
216
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не може без да угоявате агенциите преди избори?Нали вота е таен,кой каквото си таи ще го посочи в бюлетината,а не изкуствено настройване който плати повече!Колко струва вдигане на рейтинг на задкулистна партия?Тез постановки докога?
215
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак странни соц проучвания!Брей,взеха ни за абориген!"Мутрите "на Чери ще си останат отвън ,а " изправи се" ще седне на пейката под сливата.Кой ще гласува за Общата и яйцедоматохвъргачите,кви бариери,глупости.Че и Пинокиото бил "сигурен",а Чалгаря " голямото бъдеще" на нацията чак трети!Стига се излагайте,няма нищо ново и стойностно,задкулисието иска да си върне позициите чрез тия дето напират" оправячите"!
214
8
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Излиза,че ще трябва да избираме само комунисти?!Ужас!Време е Румен Радев да оглави своя партия,доста хора ще го подкрепят.
213
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ВТУ Кирил и Методи са много уплашени ВМРО да не прескочат бариерата, ако стане няма как да докопат "ремонтирането". Ще имат конкурйенция кой да "ремонтира".
212
1
 
6
 
! Отговори
Кръчмаря преди 3 години
И обвиха резултатитенна изборите.би по Ама без кръчмата. победата по документи. Печатниците на бюлетини бълват.
211
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фенове на ГЕРБ! ОУУУУ! Обединявайте се! Ше гониме комуниститееееее!
210
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Бойкоооо!
209
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко бойкоо... вервахме ти! Ти беше избраният! Ти трябваше да победиш комунистите ... не да станеш един от тях!
208
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам, че Нинова е толко тьпа, да тръгне да агитира за руски ваксини...
207
2
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Тия които са се набутали в партиите са отвратителни,провалени са всички така, че за народа остава да чака да се създаде партията на безпартийните пълна с безработни и работещи млади и стари обикновени хора, безусловен базов доход не дават а после ще си гласуват те избирателна актвност не повече от 30%
206
3
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Народа няма да гласува, всички кандидати като ги гледам са малки копия на Борисов, единствената партията която ще промени нещата партията на безпартийните някой ден ако я създаден ще гласува народа.Сега народа няма за кой да гласува, всички са кандидати заради облагите а не заради народа,народа нормалния партия няма все още.
205
7
 
4
 
! Отговори
Вместо преди 3 години
Вместо масови протести Екатерина масово.на избори,да премахнем мафията: ГЕРБ,БСП,ДПС и ВМРО. Аз за първи път ще.гласувам.
204
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е казал Айнщайн "само *** може да прави всеки път един и същ експеримент и да очаква различен резултат Та пак си ги изберете същите и не се оплаквайте като затрият държавата.
203
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой писа, че ГЕРБ са преминали точката на пречуване(на английски), т.е. са преминали всякакви граници, демек са се ос рали и ЦЦ побърза да се преорентира, но дали ЦЦ или ББ, , ЦЦ е възможно най-лошия вариант, гласувайте за всеки, но не и за него и социладемократите,които са с него,защото после пак ще ревете и виете до небесата ,че ви ограбват,тероризират и избиват.
202
9
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Ако спечели Боко,100000 пред парламента и гонене до дупка този път 1996 да им се види като слънчева приказка!!!Този път повече счупени муцуни на политици !!!

Спонсорирани публикации