Караянчева: Не е сериозно да се свързва ваксинацията с изборите

Тя подчерта, че дори в кризата безработицата е 6,88%
68
Караянчева: Не е сериозно да се свързва ваксинацията с изборите
Снимка: БГНЕС

Всяко свързване на ваксинацията с изборите мисля, че е несериозно. Всички ваксини, които са налични, трябва да бъдат употребени. Проблемът със забавените доставки не е само в България, проблем е на ЕС и в цял свят. Това заяви пред БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Много важно е българските граждани да се ваксинират. Оказа се обаче, че хората много трудно отиват до ваксинационните центрове и ги видяхме полупразни. Мисля, че тази зелена зона, която се оформи, е една стъпка напред - това е начинът колкото се може повече хора да се ваксинират", каза Караянчева.

Тя изрази надежда българските граждани да съдят за ГЕРБ по това, което партията е направила досега. "Да видим от къде сме тръгнали - 94 млрд. БВП през 2016 г. Сега е 120 млрд., а накрая на 2021 г. прогнозната стойност ще бъде 124 млрд.", каза Караянчева.

Тя подчерта, че дори в ситуация на криза безработицата е 6,88%.

"Повишаване на заплатите в публичния сектор. Това даде възможност да се увеличат заплати не само на администрацията, на учителите - учителските заплати бяха 460 лв., а сега са 1260 и продължават да растат", каза Караянчева.

Председателят на парламента припомни, че и минималната пенсия от 161 лв. е станала на 300 лв., и че има ръст и на максималните пенсии.

"Над 3,75 млрд. лв. са отделени за антикризисни мерки за преодоляване на последиците от пандемията. Над 300 000 българи граждани са запазили работа по мярката 60/40", каза Караянчева.

Поста си на представител на Народното събрание тя определя като работа, която трябва да се свърши.

"Със самото откриване на това Народно събрание започнахме да работим за председателството за съвета на ЕС и всъщност тогава и правителството и парламента си поставихме много високи цели. БСП бяха тези, които ни казваха, че няма да се справим, че ще се провалим, но всъщност след 6 месеца и нашите партньори признаха, че се справихме отлично с това предизвикателство. БСП влизаха и излизаха от парламента, представиха си визия за България, пък после 3 месеца ги нямаше", каза Караянчева.

"Ние работим, за да е добре българският народ. Аз мога да поема един ангажимент към българските граждани и да кажа, че както в две коалиции ГЕРБ е участвала и тези програмни документи, които е съставила в началото на тези коалиции, са били прозрачни. Когато ние преговаряхме с Реформаторския блок и с Обединени патриоти, след всяка серия завършени разговори, ние излизахме и разказвахме на българските граждани как ще управляваме. Не постъпвахме така, както беше Тройната коалиция", подчерта тя.

По думите й "реденето на листите не е лек процес" и ГЕРБ имат много сериозна традиция в това.

"Имаме първо номинации, след това решения на областните съвети, решения на изпълнителната комисия, все пак това са процеси, обсъждат се, трябва в парламента да влязат хора от различни професионални сфери. Ще има и министри и успели депутати, имаме много успели министри, разчитаме на познати лица и на нови лица", каза Караянчева.

По повод отбеляването на Националния празник на Република България Цвета Караянчева каза, че всяка година отива на Шипка, за да се преклони пред подвига на загиналите за свободата на България.

"Ако някой иска да чете слова, нека да го направи. Аз отивам да се преклоня, за мен не е важно какво ще кажа от върха на Шипка, за мен е важно какво правя, по какъв начин чувствам този празник и какво искам да кажа на хората със своето встъпване и преклонение. Не е най-важно дали ще се четат слова", каза Караянчева.

По думите й след като епидемичната обстановка не позволява, не е необходимо "да се правят циркове, да се носят тонколони и да се доказва на някого нещо".

В заключение Цвета Караянчева каза, че не се притеснява да гледа хората в очите и мисли, че ще докаже това и на тези избори.


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пред каквито и портрети да се снима,цинка в кофата си личи.Баба казваше"На пrостия не му трябва звънче,той сам си звъни"
37
1
 
0
 
! Отговори
Станко Гочев преди 1 месец
Картините на Станко Гочев...наи-добрата ваксина...
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ботев, ***,Левски......
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната тъпня в говорилнята наречена "Парламент".
34
0
 
17
 
! Отговори
сила пловдив преди 1 месец
Koй е изтървал този смешен човек в парламента,Никой не казва са ДПС Пеевски-Доган сарай и ТЕЦ,Цанков камък и т.н.ЧЕкмеджетата на Борисов ГЕРБ.Естестевено ще го защитава тази нали прибира заплата по 10 000лева инженерката на селскостопанския магазин в Кърджали.Дано тази *** си отиде на 04.04.Президента да не е допуска до никакви официални празници на Б-я.Срам за бг.войника да отдва чест на тази.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като премахвате всички мерки точно преди изборите, а няма никаква възможност за ваксинация с изключение на властимащите, ще ги обвържем и още как, чак свят ще ви се завие
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е сериозно тази да е председател на НС, но...
31
19
 
0
 
! Отговори
Караянчева преди 1 месец
Изпъква по добре на фона на злобно гледащата Нинова.
30
0
 
18
 
! Отговори
Дядо Петър преди 1 месец
Всеки от "управляващите" ни разбойници смята, че като се фотографира пред портретите на нашите възрожденци и революционери си е извоювал ИНДУЛГЕНЦИЯ за мръсните си дела.
Включително и ***.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката е с маска, но изглежда специално направена.
28
0
 
13
 
! Отговори
Да ни преди 1 месец
Прилъгвате с твърдения за свобода май верно ни мислите за елементарни еднокнижници. Не може да си малка държавица, заседнала на кръстопътя на най-красивата и плодородна част на цивилизацията и да си въобразяваш че можеш да си свободен и неизяден от големите риби. В морето и в политиката законите са неумолими. Другото са приказки за наивници или нечии интереси.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много сте гъпи и елементарни.Щом не сте с нас,гепаджиите,значи сте с Москва??Удобно,но елементарно.Свободата Санчо е на върха на копието.Сетете се,кой го е казал,ако сте чели друго ,освен Винету.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е сериозно изобщо да се политизира пандемията ! Наслушах се на глупости преди президентските избори в САЩ .Нашите философи ни проглушиха ушите с разни конспиративни идиотщини,от които нищо не се сбъдна ! Същото е и тук.Какво общо има пандемията с нашите избори ?????
Трябва да си завършен иди()т,за да свързваш двата казуса !
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Симпатична женица,но просто не и се получава на този пост.Не е ентелектоалка.
24
26
 
5
 
! Отговори
Янков преди 1 месец
За това че червените само плюят. И нищо смислено не предлагат. ГЕРБ ще спечели изборите пак.
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера,след Панорама,се измакна от задния изход на бнт,откъдето изхвърлят ***.Нищо случайно.
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали Шкембелойко обяви колко хиляди българи зад граница ще се върнат заради ваксините? Ми ето от Турция цели автобуси ще потекат след 1 април. На 4 април ще ги ваксинират с ваксината ДПС и хайде обратно.
21
1
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Кърджали дали пак ща я...избере на вота,не се знай,но ако я...изберат,значи има...нещо за което ни...отмъщават.
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-жо Караянчева, вие сте типичен пример: разболяхте се, биха ви инжекции и оттогава говорите каквото ви хрумне, а вашите хрумки не са съвсем умни и за пред хората.
19
1
 
27
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
От къде е тоз грандиозен БВП като няма почти никакво производство в таз обрулена държавичка?

Спонсорирани публикации