Балтов: Спряхме "зелените коридори", за да има за комисиите

Така на 4 април хората, заети с изборите, ще са с две поставени дози
Обновена: 2 мар 2021 13:38 | 2 мар 2021 13:37,
34
Балтов: Спряхме "зелените коридори", за да има за комисиите
Снимка: БГНЕС

В момента няма "зелени коридори", защото от днес стартира масовата ваксинация на избирателните комисии – секционни и районни, заяви пред БГНЕС директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

"Направени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници. Отворени са толкова пунктове, колкото и когато имаше "зелени коридори". Идеята е максимално бързо, до 10 март, всички, които желаят от избирателните комисии, да бъдат ваксинирани с първата доза Pfizer/BioNTech. След 21 дни ще бъда поставена и втората доза. Реално за 4 април те ще бъдат абсолютно покрити с две дози ваксини", заяви той по отношение на наближаващите парламентарни избори.

Още по темата

Според него, когато премине фазата с поставянето на първата доза на членовете на секционни и районни избирателни комисии, вероятно коридорите за всички граждани отново ще заработят.

"Знаете, че няма достатъчно ваксини. Това, което трябваше да дойде през февруари, не дойде, говоря за векторната ваксина ("AstraZeneca"). Надяваме се, че ще има допълнителни доставки през март месец. Общо заявеното количество е около 550 хиляди дози ваксини, които ще дойдат през март месец. Нищо няма да попречи да продължим", увери още проф. Балтов.

От днес в "Пирогов" имунизират само членовете на Секционни избирателни комисии и всички, на които трябва да се постави втора доза ваксина. Поради изчерпване на количествата ваксини свободният достъп до имунизационните пунктове в спешната болница, както и в други две големи лечебни заведения в София – във ВМА и "Света Анна", се прекратява.

"Зеленият коридор" ще заработи отново след ново зареждане с препарата на "AstraZeneca".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комисиите ваксинирани, а в опашката с избиратели - руска рулетка.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от правителството и НОЩ са ега ти темерутите!Ваксинират всички други, само не и възрастните, които единствени имат нужда.
28
0
 
7
 
! Отговори
МИЛИ БОЖЕ, преди 3 години
НЕ ПРЕДПОЛАГАХ, ЧЕ ТОЛКОВА *** ИМА В ТАЗИ НЕЩАСТНА БЪЛГАРИЯ
27
1
 
5
 
! Отговори
Инфлация преди 3 години
Не знам кои и защо са спрели коридорите, зелени, жълти или червени, но на 4-ти април най-болните от коронните вируси ще са тези от сексионните избирателни комисии, както и гласуващите за Герб ! Честито на сегашния министър на здравеопазването и кандидат депутат, който не знае с колко дългове е оставил управляваната от него Александровска болница. Така е с калинките и калинчовчите от Герб. Така е и с шефовете на останалите болници като Пирогов.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо отварят държавата, като виждат че кривата на заразата расте стръмно. Ваксини няма, нищо няма. Колко хора трябва да умрат заради проклетите избори. Изборите ли са най-важното нещо.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много безотговорно отношение към хората. То си е откровен цинизъм. Тези *** се ваксинираха, и сега не ги е еня какво става. Карат на принципа , каквото стане. Зара ди това че са слуги на геополитически интереси не искат да внесат руска и китайска ваксина. До кога да чакат хората, до лятото, до есента, докато половината измрат, без да дочакат.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя изглежда вечно разплакан. И на мен ми избиват сълзи като го видя.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам какво правите и все се биете в гърдите, но вчера имаме 10% повече починали, отколкото в Обединеното Кралство. И какво ревете само против антиваксърите, като вие дори ваксини нямате. Няма ли пакда поприказвате малко глупости, колко милиона ще ваксинирате до лятото. Хората вече не искат да се ваксинират заради тромавата процедура.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо комисиите получават пфайзер, а най-уязвимите тестовата версия на астара зенека, и то изхвърлените дози от Германия? Не ми отговаряйте, ясна е работата
21
1
 
3
 
! Отговори
Klinghoffer преди 3 години
Като приключите с комисиите, ще са намърда някоя друга прослойка привилегировани калинки и продажници, която да се натика най-нагло най-отпред и да пререди най-уязвимите. За поредната банда нахалници, естествено, ще има от качествените ваксини, а раята ще търчи като гламава и ще виси по опашки за второкачествения бъркоч, който, разбира се, е и дефицитен, освен всичко останало.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умните ми те!Не разбрахте ли че хората искат векторна ваксина. Това е стария метод на ваксиниране с който са свикнали телата ни! Няма доверие в разработката на БионТех /биологични технологии/. За ваш ужас единствената разрешена от ЕМЕА векторна ваксина е на Астра Зенека. Но те не могат да ви направят достатъчно доставка. Спрете да се ослушвате като зайци и решете проблема, както го направиха словаците!
19
5
 
0
 
! Отговори
за къде бързаш преди 3 години
фИГУРАНТА е виновен за изборите направи ги през май ве
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да вземат 10 лв за ваксина директорите пак ще разпределят едни пари може да заредят и на Ноко джипката
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще има ама друг път :)
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионерите да си ръфат джапанките щот личните им лекари нямат ваксини но ако съм на тяхно място ще вися всеки ден пред кабинета на Балтов
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е нали щяхте да пзаите старите хора бря, до тях кога ще стигне - догодина ли, или тях кучета ги яли
14
1
 
15
 
! Отговори
Срам и позор преди 3 години
Защо излъгахте хората като нямате на склад ваксини а отворихте зелени коридори?!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що да заработи след зареждане само от астра звнека пфайзер и модерна де останаха сега като разрешат и на Кюревак пак ли ще дрънкаш за асъра зенека
12
1
 
15
 
! Отговори
Тя преди 3 години
Ще дойдат ваксини, спокойно! Идват избори, трябва да имаме тежка ситуация и после спасители! Има сценарий, има и актьори, има и публика хаха.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много не се ваксинираха от дъртите щото ще ли да мислят, мислете ама си губите реда, после да не ревете.

Спонсорирани публикации