Шоубизнесът в политиката - обидно ли е?

Коментар на експертите Любомир Аламанов и Максим Бехар
2 мар 2021 10:42, Ния Христова
13
 
Шоубизнесът успя да се намести в листите на партиите за парламентарните избори. Популярни личности от изкуството, модата и медицински специалисти се впускат в предизборната битка.
 
"Много тъжна новина за политиката и за самите хора, които искат да се пласират в общественото пространство. Те не могат да направят нищо. Попадането на случайни хора в политиката принизява институцията парламент до много ниско равнище. Не мога да разбера лекарите - имат свои професии и авторитетни имена. Никога няма да разбера защо ще водят тази или онази листа, вместо да си правят операциите", заяви PR експертът Максим Бехар в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Комуникационнният експерт Любомир Аламанов го намира за напълно разбираемо това, че партиите търсят известните лица. "Искат да изсмучат тяхната популярност и да прелеят рейтинг", смята той. 
 
"Силно се надявам, че тези популярни лица няма да бъдат използвани. Много зависи от това дали самите партии го искат. Здравеопазването в момента е тема номер 1 и тема, по която от 10 години нищо не е направено. Ако партиите случайно решат да послушат тези специалисти и искат да проведат реформа, може би ще има смисъл", коментира той и добави, че партиите с право се опасяват, че хората не им вярват, затова търсят допълнителен рейтинг.
 
"Политиката трябва наистина да е професия, която да се владее от хора, които имат какво да кажат и да направят. Ако един лекар си зареже професията да създава закони за селското стопанство, това е голяма обида към нацията, към болницата, към неговите пациенти. Политическата система навсякъде по света очевидно не работи", настоя Бехар.
 
Аламанов посочи, че огромната част от хората, които ще влязат в листите от гражданската квота, нито веднъж не сме ги чули да говорят по политическа тема. 
 
"Използват се като плакат, като афиш, като лице, нищо повече. От тях нищо не се очаква. Трябва да се говори за политика и дали тези хора имат някакви идеи. Нормалният човек трябва да знае, че политиците са наши подчинени. Изпращаме ги там с идеята да урегулират нашия живот, за да може да живеем по-добре", каза още той.
 
"Ако някой шоумен иска да си казва мнение, да си го казва навсякъде и всеки ден. Но да гласува в парламента за един или друг закон, наистина е голяма обида. Тези хора (хората от шоубизнеса - бел. ред.) обикновено нищо не могат да направят, освен да се показват по-често по телевизията. На политиката трябва да се гледа сериозно", категоричен бе Бехар.

13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то цяла партия от шоубизнеса напира към парламента....много девалвират нещата в бгето
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какво искате от бивш сикаджия портиер и пожарникар
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това с тея шоумени и актьори е обяснимо , свикнали са да работят по чужд сценарии и са шутовете на властта , забележете няма избран писател или интелектуалец пардон прибра герб любен дилов но той си е от прослойката на баща си нагаждачи
10
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
едните искат реитинг другите искат 4 години голяма заплата това е света на
цър-вулите затова мислете преди изборите
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми и футболисти почват да се шматкат там.. явно още не сме стигнали дъното и има накъде, та гледат сега да забързат потъването и слагат най-способните по етажите на лай*ня-ната власт....
8
1
 
4
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
По - обидно би било министър - председател да е портиера на Пашата. А министър на мвр и настоящ водач на листа в гроб да е водача на колата на мето.
Обидно е наличието на необразовани мутри и биячи. Не е обидно образовани хора да си отговарят за ресорите.
Всеки гласува според, което не му е обидно.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обидно е и е безполезно!
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Партията на Слави иконономисти и юристи от САЩ, Швейцария, Канада, Германия, Белгия Холандия. Партията на Боко бистришките тигри.
5
3
 
9
 
! Отговори
Гарабед преди 1 месец
Що пък да нямаме и чалгар..

Президент - военен.. (какво общо с политиката)
Премиер - пожарникар
Предстедатели на НС - инженери

На НС не са се събирали 240 от както се заклеха ... парламента си е пародия и без това...
4
0
 
5
 
! Отговори
РазединителНАнацията преди 1 месец
То по-голямо шоу и по-голям бизнес от политиката няма!...
3
3
 
9
 
! Отговори
СС преди 1 месец
Не само е обидно, а и недопустимо!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само в Канада мин. на образованието е учител, на здравеопазване- лекар, на икономиката- икономист и т.н.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ко искаш бе, чалгар?

Спонсорирани публикации