Млад адвокат отвлича дъщеря си в „Далеч от дома“ на Белва Плейн

Белва Плейн отдавна е затвърдила позиции в челните редици на съвременната романтична литература, a творбите й не слизат от бестелъровите класации
24 яну 2006 09:23,
Млад адвокат отвлича дъщеря си в „Далеч от дома“ на Белва Плейн
Снимка: „Хермес“

Ако се съди по главните герои в повечето съвременни американски романи, една от най-разпространените професии в Щатите е адвокатската. Доналд Улф, около когото се върти интригата в „Далеч от дома“ на Белва Плейн, естествено също е адвокат и отново като по правило – млад, амбициозен и изпълнен с идеализъм.

Доналд започва работа в престижна кантора и се отдава на кариерата си. Жени се за красивата Лилиан, но бракът им не трае дълго и скоро се разделят, въпреки че тя очаква дете.

За капак Лилиан вдига сватба с шефа си и доразбива сърцето на бившия си съпруг с небрежно отношение към новородената им дъщеря Бетина. Съсредоточената върху собствената си личност млада майка обикаля светските събирания и модните курорти и няма време за детето.

И тук идва интересното – амбициозният адвокат, който е твърдо решен да участва във възпитанието на дъщеря си, прави доста шокиращ ход и отвлича Бетина. Съдейки по професията му, Доналд би трябвало да знае, че това не много законосъобразно, но както сами се досещате, явно е смятал, че не е имал друг избор.

Белва Плейн отдавна е затвърдила позиции в челните редици на съвременната романтична литература с творбите си, които не слизат от бестелъровите класации. Успехът й е факт, въпреки че, както самата тя казва, е започнала да пише доста късно, защото през повечето време е погълната от грижите за трите си деца. Днес обаче книгите и се превеждат на 22 езика и се радват на сериозен интерес на почитателките на жанра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание