Приятел в нужда се рисува

След "Притча за любовта", Богомил Арсов-Пако отново ще ни потопи в специфичния си топъл свят, изпълнен с любов - този път - с изложбата "Приятели".
28 май 2008 13:02,
Приятел в нужда се рисува
"Отново влюбени". Снимка: Галерия Париж

След "Притча за любовта", Богомил Арсов-Пако отново ще ни потопи в специфичния си топъл свят, изпълнен с любов - този път - с изложбата "Приятели".

С художника ще се срещнем отново в галерия Париж. Откриването ще се състои на 30-ти май от 17.00 до 20:30 ч. с приятели и почитатели на автора.

В изложбата ще бъдат показани девет нови платна изрисувани в типичния стил на художника, превърнал се в негово лице и категорично отличаващ го сред останалите творци.

"Приятели" е много точно заглавие на целия цикъл, тъй като в картините се вижда именно това топло и безрезервно приятелско отношение между всички герои.

То може да е между мъж и жена, между деца и родители или въобще между хората и техните любими занимания. Навсякъде всички се докосват, прегръщат дори "поглъщат" един друг.

Те са толкова отдадени и посветени на своята любов, че будят едно огромно умиление и радост в зрителя отсреща. Техният свят е света на човешката любов, на човешката надежда и човешкия копнеж по невидимото и недоизказаното.

Всички тези герои излъчват своя собствена хармония, която идва сякаш точно от това безпрекословно посвещение помежду им и от тази взаимосвързаност, която като че ли никой не би могъл да наруши.

А може би просто са изобразени отделните мигове щастие - за всеки различни и за всеки дълбоко интимни.

Експозицията ще продължи до 20-ти юни. Галерия Париж е в София, на ул.Париж 8.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание