Двама на картината

Изложбата “Дуети” на Христо Алексиев изобразява известни български творчески тандеми
15 окт 2010 12:15,
0
Двама на картината
"Теодосий Спасов и Бойка Велкова" на Христо Алексиев. Снимка: Галерия Ракурси

Нова изложба на Христо Алексиев се открива на 21 октомври в галерия “Ракурси”.

В “Дуети” авторът съчетава своята любов към плаката и портрета, като изобразява приятелите и творците, с които е духовно свързан.

Той избира известни артисти за свои музи и модели: Теди Москов и Мая Новоселска, Теодоси Спасов и Бойка Велкова, Сашо Морфов и Рени Врангова, Кольо Карамфилов и Лиза Шопова, Едмонд Демирджиян и Мария Василева, Димитър Трайчев и Мария Зафиркова.

В изложбата присъстват още Стунджи и Елица, Джони и Джеки, Богдана Карадочева и Стефан Димитров.

Христо Алексиев работи в областта на плаката, илюстрацията, портрета, карикатурата, оформлението на книгата, логото, пощенската марка.

От 1993 година живее и работи като графичен дизайнер във Виена, Австрия. Има множество самостоятелни и общи изложби и е носител на голям брой отличия и награди у нас и в чужбина.

Участник е в международните биеналета на плаката във Варшава, Бърно, Лахти, Листоуел и Мексико, както и в изложбите на българския плакат в Полша, Русия, Чехословакия, Куба, Холандия, Финландия, Федерална република Германия, Франция, САЩ, Венецуела, Мексико, Австрия и Япония.

Негови плакати и портрети са притежание на галерии и частни колекции в Русия, Германия, Холандия, Швейцария, САЩ, Австрия и др.

“Дуети” продължава до 1 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: христо алексиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари