15 актриси в календар срещу насилието

Днес се открива благотворителната фотографска изложба "Зад вратата"
Обновена: 22 ное 2010 16:58 | 22 ное 2010 16:57,

 15 от най-известните и обичани български актриси се снимаха в две арт фотосесии, в които по метафоричен начин е представена темата за насилието над жената.

Инициативата ще бъде стартирана с изложба под заглавие „Зад вратата”, която ще бъде последвана от издаване на календар със снимките.

Експозицията ще бъде открита на 22 ноември от 19,00 часа във фоайето на театър Сфумато. Началото съпвада с Международния ден на ненасилие срещу жените.

Всички средства от кампанията ще бъдат дарени на Асоциация фондация „Анимус” в подкрепа финансирането на безплатен телефон за жени, пострадали от домашно насилие.

В рамките на същата кампания една от участничките – актрисата и певица Людмила Сланева – Локо, е записала едноименна песен, която ще стане и мото на кампанията.

Изложбата е дебют на фотографа Мирослав Веселинов. Автор в нея е и Гергана Змийчарова.

През декември предстоят още събития в книжарници, на които актрисите ще раздават автографи върху календара.

Ето и участващите актриси: Койна Русева, Станка Калчева, Ярослава Павлова-Велкова, Силвия Лулчева, Йоанна Темелкова, Ирина Андреева, Петя Йосифова, Невена Калудова, Анастасия Лютова ,Людмила Сланева- Локо, Меглена Караламбова, Йоана Буковска, Росица Огнянова, Йорданка Стефанова, Александра Василева .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: календар
Още от
Спонсорирано съдържание