С Камасутра откриват нова галерия

Colours of India Gallery ще представя традиционно индийско изкуство
Обновена: 15 юни 2011 12:00 | 15 юни 2011 11:57,
4

Снимка: Colours of India Gallery
 На 16 юни от 18,30 часа на ул. Университетска 2, Лозенец (срещу ВИАС) ще се проведе официално откриване на първата частна галерия за традиционно индийско изкуство в България – Colours of India Gallery.

Частица от неповторимата красота и екзотика на Далечния изток е вече в София.

Галерията ще представя автентични миниатюри и картини, дело на опитни майстори, изпълнени с типичния топъл, ярък и наситен колорит, съчетан с деликатен рисунък и фин детайл.

За изпълнението на едни от най-добрите образци от тази живопис, например “Процесията на владетеля” и “Трите града”, се използвани натурални пигменти – цветове, добити от стриването на полускъпоценни камъни или извлечени от растения, а златните и сребърни съставки, карат багрите да блестят.

За първи път в България е експонирана серия от 10 картини, изобразяващи сексуални позиции от Камасутра.

Те следват старите образци и са придружени от текстове, които ги поясняват.

"Кама", означава чувствено или сексуално удоволствие, а "сутра" – нишка, която държи всички неща заедно.

Камасутра – древната индийска книга, посветена на изкуството но любовта – представлява ръководство за добродетелен и изтънчен живот.

В нея се обсъждат същността на любовта и семейния живот.

Тя дава напътствия за отношенията между двама партньори и допринася за личното усъвършенстване на индивида в сексуалната практика.

Колекцията на Colours of India Gallery се обогатява от образци на примитивно изкуство – стил наречен мадубани, както и от живопис Надоара.

Мадубани са картини дело на жените от племената обитаващи региона Митила на щата Бихар, а в платната, изпълнени в стил Надоара, се изобразяват сцени от живота на Кришна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Pankaj преди 12 години
Галерията се намира в кв. Лозенец, ул. Университетска 2,срещу ВИАС, пряката след пазара Римската стена. Please find us in facebook at Colours of India Gallery and Google by typing Colours of India galleryПн - Пт:11:30-19:00Сб:11:30-17:00 (+359 ) 888 55 22 68
3
0
 
0
 
! Отговори
zarzala преди 12 години
точно обратното: на тая земя индийците не случиха на българи...
2
0
 
3
 
! Отговори
И на роми неСлучихме преди 12 години
В Кама Сутра има и философия, и програма за организирането на сексуалния живот на двойката - включително и това, как да се прави секс през всеки отделен ден на седмицата, като в продължение на няколко седмици всеки ден се практикуват различни пози.Нашите *** хабер нямат от всичко това. Изглежда, към Европа са поели по-простите и необразовани племена от Индия, а които от тях са останали в Османската империя, са опростяли още повече.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази частица от неповторимата красота и екзотика на Изтока от 600 г. е не само в София, но и в цяла България. Едно нещо трябва да се признае на нейните носители - много ги бива във възпроизводството, както и тази изложба нагледно демонстрира.