Еклектичният алхимик Фабио Ротела

Италианският архитект с първа изложба у нас
Обновена: 20 дек 2011 20:10 | 20 дек 2011 15:38, Петя Славова
0
Еклектичният алхимик Фабио Ротела
Снимка: Музейна галерия за модерно изкуство

Известният италиански архитект Фабио Ротела е един от най-емблематичните творци на съвременното модерно изкуство.

Българската публика щe се срещне лично с него и неговото творчество на 22- ри и 23-ти декември в Галерията за модерно изкуство в София. Там той ще представи свои избрани творби - 14 картини от цикъла „Секс и Война”, скулптури и дизайнерски мебели, обединени в изложбата „Free works”.

Критиците определят Фабио Ротела като еклектичен алхимик, поради силната му ексцентрична творческа перверзност, която обединява двата контраста Секс и Война. Той търси всичките им противоречия и допирни точки чрез съвършено синтезиране и използване на манипулационни техники. Емоционалното му поп изкуството се преплита в няколко нива на разнообразни художествени езици и техники.

Фабио Ротела е бил творчески директор и дизайнер на едни от най-успешните и запомнящи се световни рекламни кампании на Heineken, Absolut Vodka, Bisazza, Budweiser, Breil, Citroen, CocaCola, D&G, Fiat, Mc Donald’s, Swatch.

Тази година Министерство на културата на Италия удостои Фабио Ротела с честта да бъде арт директор на проекта за „Италиански музей на изкуството” в Пекин.
 


0
Напиши коментар Коментари