Какво се случва "За няколко долара повече"

Показва ни фотографът Александър Вълчев от 10 май
3 май 2012 14:38, Петя Славова
0
Какво се случва "За няколко долара повече"
Снимка: НХГ

Какво представлява „За няколко долара повече” ще ни покаже Александър Вълчев. В Музея за съвременно изкуство фотографът е подредил своята изложба, която може да се види от 10 май до 3 юни. Серията представлява девет фотопортрета на художници в техните ателиета.

Фотографиите са като кадри от несъществуващ уестърн филм, където те са главни герои, сценаристи и сценографи, а фотографът е режисьор. Ателието е тяхна крепост, място, където реалност и фикция се смесват в едно, а те се уединяват в своя собствен филм. Една приказна история за любовта към изкуството и способността да устояваш на изкушенията; да гледаш сериозно на заниманието си и с ирония на апатията на другите; да търпиш безразличието, но да не се примиряваш с него; да съхраниш честта си и да оцелееш в сивотата на ежедневието, като запазиш мечтите си и желанието си да се бориш за обречени каузи.

Деветте фотографии носят различно настроение, което следва характера и позата на портретувания, допълнено от обстановката, която разкрива неговия вътрешен свят, а също така и на отношението му към ненатрапчиво присъстващата във всеки кадър пушка, като символ на борбата. Портретите внушават на зрителя деветте настроения от индийския театър: еротично, комично, гневно, успокояващо, заплашително, извикващо отвращение, печално, героическо, изумяващо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари