Художници събират концепцията си "В движението/ On the move”

Изборът на заглавие е провокиран от проблема за „мобилността“
27 юни 2012 13:42, Петя Славова
1
Художници събират концепцията си "В движението/ On the move”
Снимка: галерия "Сезони"

  Различни артистични практики -инсталация, обекти, концептуална фотография, живопис и видео събира проекта "В движението/ On the move”  в галерия "Сезони".

Изборът на заглавие е провокиран от проблема за „мобилността“ и движението в съвременното глобално общество, съобщават организаторите.

Пътуването, миграцията, преминаването на граници в съвременния свят са нещата, които размиват границите на познатата идея за самоличност, идентификация и принадлежност към едно място. Съдбата на съвременния човек в глобалния свят може условно да се нарече движение, преместване, действие.

Проектът „В движение / On the move” дава възможност на художниците да представят своите произведения в контекста на съвременното общество, глобалните промени и идентичността. Наименованието на проекта е знаково, то служи като отправна точка, която се развива както тематично, така и стилово, посредством използването на различни техники и визии.

Художниците поканени да участват в проекта тематизират и представят движението, като действие, преместване, напредък. Движението като преодоляване на множество вътрешни и външни граници, ограничения или просто наложени условности, които всеки от нас носи със себе си.

Процесът на движение отвън навътре и респективно отвътре навън на културната сцена е особено актуален през последните години. В настоящият проект идеята се реализира чрез участието на автори от различни културни среди и чрез представяне на различни гледни точки.

Идеята на проекта е да се развие във времето и да се представи в София, Берлин и други градове. Траекторията на неговото движение ще се определя от избора и привличането на нови художници.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Маестро Борисов няма ли да изложи някоя графика, Веждито каза, че щели да са по-скъпи от Пикасо след време:)