300 експоната ще покажат истинския Дейвид Бауи

Експозицията ще се открие в Лондон догодина
5 сеп 2012 17:54, Петя Славова
2
300 експоната ще покажат истинския Дейвид Бауи
Снимка: Reuters

Рок идолът Дейвид Бауи ще бъде почетен с голяма изложба следващата пролет в лондонския музей "Виктория и Албърт".

Там ще бъдат подредени 300 експоната, белязали живота на твореца, оказали силно влияние върху съвременната музика, пише Франс прес.

Експозицията "Davi d Bowie is" ще бъде открита от 23 март до 28 юли 2013 година и ще бъде "първата световна ретроспектива" на британската рокзвезда.

Тя ще представи тематично сценични костюми, фотографии, филмови откъси и видеоклипове, както и някои непубликувани ръкописи, и всичко това под звуците на хитовете на Бауи, пише БТА.

Централно място ще заеме пъстроцветният сценичен костюм от албума "Ziggy Stardust" от 1972 година, вдъхновен от класиката на Кубрик "Портокал с часовников механизъм". Интерес ще предизвика и пардесюто с британското знаме, създадено от дизайнера Александър Маккуин за обложката на албума "Earthing" от 1997 година.

Според организаторите на изложбата това ще бъде "една революционна ретроспектива на човека, предизвикал революция в рока".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
мим преди 11 години
Мисля че той имаще различен цвят на очите си.Голям певец.
1
0
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Голям...стойкаджия и певец.Има дълбок и плътен глас,който е приятен в...баладите които понякога изпълнява в репертоара си.