Кой е 5-ият елемент, без който не можем

Артистичното търсене е в галерия "Сезони"
14 сеп 2012 09:09, Петя Славова
3
Кой е 5-ият елемент, без който не можем
Снимка: Галерия "Сезони"

20 различни художници и скулптори търсят 5-ия елемент в обща изложба. Проектът е на куратора Райна Йотова и може да я видим в галерия „Сезони“.

Всеки от авторите ще потърси какво му е нужно за да съществува, след Въздуха, Водата, Огъня и Земята. Артистите ще търсят отговора чрез средствата на визуалните и пластични изкуства.

Авторите, които са по следите на този 5-и елемент са Боян Кирков, Здравка Брайкова, Георги Великов, Даниела Тодорова, Драган Милев – Дари и други.

В изложбата ще присъстват и творби на един от най-своеобразните и поетични живописци в съвременното българско изкуство Михаил Лалов. По време на 5ят елемент в галерия „Сезони”, голяма самостоятелна изложба на художника ще бъде открита в Българския културен център в Лондон.

Сред поканените в изложбата е и живописецът Любен Генов, председател на СБХ. Художникът Даниела Тодорова и скулпторът Тодор Тодоров са създателите на Международния Хартиен Арт Фест в София.

Още една артистична двойка ще украси с таланта си предстоящата изложба - Онник и Нина Карамфилян. Драган Милев – Дари е художник и фотограф. Създава скулптори от кожа и е известен наш бохем, блусар и пътешественик.

В проекта ще участва и архитект Енил Енчев, който е и фотограф, художник, музикант, съосновател на групата Атлас и автор на техни песни. Работи и в областта на графичния дизайн и 3D проектирането.

Сред артистите е и доц. Евгени Велев – преподавател по културно-историческо наследство в Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Интересен акцент в изложбата ще е участието на Владо Николов, който работи в областа на скулптурата, малката пластика, живописта.

Той ще представи своята интерпретация на тема 5-ят елемент с инсталация от авторска бижутерия – накити от сребро и камъни. Една от големите изненади в изложбата ще бъде участието на доц. Ангелина Иванова от БАН, която ще представи реплика на 5ят елемент в химията като интересно доказателство за синтеза между науката и изкуството.

Интериорът и екстериорът на галерия „Сезони“ ще се превърнат в хармонично дишащи светове. А провокацията към публиката ще е богатството на идеите и възможностите на тема 5ят елемент. Проектът крие още изненади от музика, мултимедия и танц. На големи екрани в двора на галерията публиката ще може да се запознае и с други творби на авторите, както и да види интересни примери по темата от световен мащаб. Изложбата ще се превърне в духовно преживяване с изтънчен вкус, стил и аромат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Без ракията живота губи смисъл.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5-я елемент според медиите е Бойко Борисов! Без него не можем! Само той може!