Джурасик Парк в Бургас

Огромни динозаври ще завладеят Морската градина
Обновена: 4 мар 2013 14:43 | 4 мар 2013 14:43, Петя Славова
8
Джурасик Парк в Бургас
Снимка: Община Бургас

Огромни динозаври ще завладеят Морската градина и централните пешеходни улици в Бургас на 22 и 23 март. Те ще впечатляват разхождащите се с внушителни размери - високи 5 метра и дълги 7 метра. Нашествието на праисторическите животни е част от програмата на фестивала „Включи града“.

Уличният спектакъл „Динозаври” ще бъде представен от една от най–изявените съвременни артистични трупи в Европа – „Close Act” от Холандия. Те гостуват за първи път в Бургас, след редица участия в почти цяла Европа, Канада, Бразилия, САЩ, Мароко, Индия и др.

Освен нетрадиционни улични представления, програмата "Пърформанс" ще предложи „програма на свещи”, куклен театър на открито, танцови спектакли - общото между всички тях е, че излизат от традиционните зали и премахват границата между артисти и публика.

Специално подготвени за тазгодишното издание са танцовите спектакли „Не е за мен” и „La Somnambula”. Те ще се играят на свещи, в зала „Коджакафалията” в Морското казино на 22 и 23 март от 21.00 часа.

„Не е за мен” е по идея и в изпълнение на добре познатия сред европейската танцова гилдия Томаж Симатович (Австрия/Словения).

Хореограф и изпълнител на спектакъла „La Somnambula” е Галина Борисова. Тя е сред доайените на съвременния танц в България и е един от най-признатите международно български хореографи. На фона на познати оперни арии, със спектакъла си тя ще потопи бургаските зрители в ретро спомени и ще им предложи сърдечна връзка между настоящето и миналото.

Интерактивен пърформанс, в който границите между участници и зрители ще бъдат изцяло заличени, е подготвен специално за тазгодишното издание на феста от един от най–изявените бургаски хореографи Петя Стойкова, заедно с танцова формация „Дюн“ и „Бляк стайл“. Те ще предизвикат публиката да се включи в едно мащабно танцово приключение из алеите на Морската градина.

В програмата са предвидени и представления за най-малките зрители.

Куклени представления ще бъдат представени на любимата на поколения Стена на приказките в Морската градина на 23 и 24 март  от 15.30 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
33
 
! Отговори
На майка ти.... преди 11 години
Може да се похвалим с на *** ошава, дето го е минал цял Бургас. Толкова ли завиждаш, че в твоето умряло село нищо не се случва... :)
6
8
 
39
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Много хубаво за бургазлии. Как ми се иска и във Варна живота да тече... Зимата освен на опера, театър, кино или в мола.. друго няма за правене :)
5
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Бойко Борисов ще бъде ли сред тях?Ще бъде страхотна атракция!
4
8
 
39
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Значи да доведа Тъщата иТя да участва
3
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като прочетох заглавието си помислих,че Герб ще правят конгрес в Бургас
2
14
 
35
 
! Отговори
Майната преди 11 години
Там винаги си е било така,джунгла и влечуги
1
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Звучи като нашествие на кранове и булдозери.