Световноизвестният художник Гад Улман гостува в София

Той създаде творба специално за София
25 окт 2013 07:56, Петя Славова
0
Световноизвестният художник Гад Улман гостува в София
Снимка: Refresh PR

Световноизвестният художник Гад Улман гостува в София в началото на седмицата. Негова творба стана собственост на израелското посолство в България.

Картината, изобразяваща различни животни, носи посланието на библейските сюжети, които според Улман трябва да бъдат източник на сила и размисъл във времена на войни и размирици.

„За първи път в картина използвам всичките техники, с които работя – техника на фреската, специална техника за шпакловане, принтове, обработени с лепило и колография върху картон“, споделя Улман, който признава, че творбите му имат дълъг живот не само като творческа реализация, но и като използвани материали.

Израелският художник разказа пред гостите, че картината е специално изготвена за България, а темата за мира и мъдростта е дошла с името на столицата София.

Гад Улман е един от първите творци, които съвместяват фотографията с графичното изкуство. След прекаран инфаркт Улман започва да проявява силен интерес към слабостта на тялото и неговото бъдещо разпадане. Познат както в изобразителните и визуалните изкуства, Улман е изключително известен и със своите експерименти върху себе си, които впоследствие биват реализирани в скулптури.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари