Непоказвани досега рисунки на Стоян Венев у нас

Изложбата е по повод 110 години от рождението на твореца
Обновена: 10 дек 2013 15:27 | 10 дек 2013 07:32, Петя Славова
0
Непоказвани досега рисунки на Стоян Венев у нас
Рисунка на Стоян Венев. Снимка: Refresh PR

Непоказвани досега рисунки на Стоян Венев може да видим в бизнес-център и хотел „Земята и хората“. Поводът за експозицията е навършването на 110 години от рождението на твореца.

Венев е творец, който едва ли се нуждае от представяне. Творил в сферата на живописта, графиката, карикатурата и изкушен от почти всички жанрове на изобразителното изкуство, той създава множество уникални шедьоври. Неговият изключително колоритен, самобитен и непретенциозен стил е разпознаваем дори за децата, а творбите му са сред най-търсените от колекционери и ценители, отбелязват организаторите на събитието.

Неразривната връзка между човека и земята е основна тема в творчеството на известния български художник. Домакините от своя страна предлагат обстановка, която подхожда на посланията на рисунките - разположени на няколко минути разстояние с кола до центъра и същевременно в близост до Витоша, бизнес-центърът и хотелът изразяват връзката между човека и природата и именно с тези качества се превръща в най-подходящото място за творбите на Венев.

Колекция от непоказвани рисунки ще бъде представена на 12 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари