Живописно от Владимир Пенев

Гранични зони на два свята в галерия "Ракурси"
30 яну 2014 15:46, Петя Славова
1

Снимка: Галерия "Ракурси"

Изложба живопис на Владимир Пенев може да видим от 4 до 18 февруари в галерия „Ракурси“. Името с известния актьор е случайност.

Художникът е завършил Националната художествена академия при проф. Светлин Русев. Участва в почти всички Общи художествени изложби в България, както и в редица представителни изложби на българското изкуство в чужбина: Москва, Виена, Токио, Амстердам и др. Участник в международни пленери и симпозиуми. Има и самостоятелни изложби.

„Това е една изложба на разказвач за пътуването на светлината и неслучайните ѝ срещи в нереални светове, бленувани и сънувани отвъд реалното. Една нова естетизирана реалност - свободата да бъдеш дарителят на сънища. Пътуването на светлината в безвремието. Желание на разума или уроци по изкушения в цвят и рима.

Моята лична представа за нещата, нарисувани така, както аз разбирам формата и пространството. Рисувам поезията на нещата, така както я чувствам и искам. Рисувам това, което искам и както искам.

Стремил съм се съзнателно интензивната тоналност, крясъкът на цветовете да заменя с монохромност на живописният изказ. Тишина като шепот срещу кресливото време.

Недоизказаност и дистанцираност в повтарящите се сюжети, са гранични зони на два свята – бленувани и реални,сънувани и мечтани.”, отбелязва авторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Името с известния актьор е случайност."Г-жо Славова, какво означава това Ваше съждение?П.п. Но, в този сайт кой наема служителите, кой следи за проявите им?... Странно....