Българският комикс - един некомерсиален продукт у нас

Изложба с авторите на сп. "Дъга" и в Стара Загора
17 фев 2014 13:50, Петя Славова
0
Българският комикс - един некомерсиален продукт у нас
Снимка: архив, БТА

Българският комикс – такъв, какъвто го помним от сп. „Дъга“ може да се види в Регионална библиотека "Захарий Княжевски" в Стара Загора.

Експозицията ще се открие на 18 февруари и събитието ще бъде посетено от художниците на прочутото у нас списание Антон Стайков, Петър Станимиров, Румен Чаушев, Димитър Стоянов – Димо, както и Ивайло Драганов от comicsbistro.net и Ива Груева от списание „Ко-миксер”.

Още по темата

От 14.00 до 16.00 часа ще има комикс джем с децата от четвъртите класове на старозагорски училища, а в 17.30 часа във фоайето на първи етаж ще се състои и официалното откриване.

Тогава ще бъде и представена книгата "Кратка история на българския комикс" от Антон Стайков, а след това Петър Станимиров ще разкаже как се създава комикс.

Художниците ще споделят любопитни детайли около работата си, както и идеята, че българският комикс отдавна не е комерсиален продукт на книгоиздаването и се нуждае от подкрепа, за да съществува в нашата страна.

Организаторите учредиха награда на името на българския художник Александър Денков, която ще бъде връчвана всяка година за постижения в комикс изкуството, съобщава Агенция "Фокус".

Подобно събитие се състоя за първи път миналата година в София, в Съюза на българските художници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари