Каква е "Магията на арките"

Разкрива ни Силви Басева с нова изложба
Обновена: 8 апр 2015 13:58 | 8 апр 2015 13:42, Петя Славова
0
Каква е "Магията на арките"
Снимка: Галерия Артур

Самостоятелна изложба живопис на Силви Басева може да видим в галерия „Артур” от 16 април до 8 май.
„Магията на арките” е формирана като пореден епизод от вълнуваща разходка през минало и настояще. Подбраните творби са провокирани и вдъхновени от архитектурни шедьоври.

Декоративността, изящната орнаменталност, улавянето на светлината и характерния колорит в храмовите пространства правят от картините артистични документални свидетелства за сътвореното през вековете, отбелязват от галерията. Под внушителните сводове, златисти куполи и пищни аркади е защитен човешкият дух и стремежът му към съвършенство.

Магията на арките не е само в строителното и архитектурно чудо. Тя е полетът на духа, вярата в светлината и доброто – основа за всяка религия. Изложбата на Силви Басева е проникновен творчески начин за съхраняване на красотата в човешката памет.

Авторката работи в областта на живописта, рисунката, стенописа, витража, оформление на книги и интериорен дизайн. Разработва няколко основни цикъла в творчеството си в жанровете на пейзажа, архитектурния пейзаж, портрета, натюрморта и абстрактната композиция.

Има над 20 самостоятелни изложби живопис в България и участва в множество общи изложби в България, Ирландия, Турция, Русия, Германия, Австрия, Мароко, Италия, в няколко изложби за монументални изкуства и витражи и над 20 пленера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари