Да заснемеш пейзажи от Земята и Луната

Фотографи улавят непознати кътчета от света
9 апр 2015 09:02, Петя Славова
1
Да заснемеш пейзажи от Земята и Луната
Снимка: Photosynthesis

"Пейзажи от Земята и Луната" са събрани в нова фотографска изложба. Може да я разгледаме от 23 април до 10 май в галерията на Photosynthesis в София на бул. "Васил Левски" №57.

Почти напълно непознати кътчета от света са изложени в експозицията, и по-специално от Куба и острова на лунните пейзажи – Лансароте - на Канарите.

Снимките са дело на 6-ма български професионални и любители фотографи - Петър Чолаков, Дамян Хаджииванов, Минка Христова, Боряна Иринкова, Йоанна Найденова, Антоанета Войводова, които в рамките на четири месеца предприемат две фотографски експедиции до тези места, за да ги заснемат по най-добрия начин.

В Куба посещават 7 от общо 15-те провинции на острова (изминават над 1200 км.), като акцентират на непознатите места в страната на Кастро - уникалната тропическа долина Винялес, плажът Анкон.

Безспорно обаче перлата на изложбата са лунните пейзажи от канарския остров Лансароте. Едва ли има друго място на земята, чийто релеф толкова много да наподобява този на Луната. "Лансароте е Луната на Земята", категорични са фотографите. Не случайно Лансароте е мястото, където астронавтите от Аполо 17 са правили тренировките си преди да излетят за Луната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието ме подведе. Защото лунни снимки няма! Само в павилионите на Холивуд. И от автоматичните лунни станции.