По следите на дадаизма

Студенти и преподаватели в обща изложба
14 апр 2015 12:06, Петя Славова
0
По следите на дадаизма
Снимка: НБУ

Нестандартен поглед към предметите в дизайна събира студенти и свободни артисти от НБУ в обща изложба. Авторите следват примера на дадаистите и се обръщат към дада предметността и езика, за да изразят своята идентичност и оригиналност с пълния капацитет на фантазията си.

Изложбата е обърната към проблема за отговорността и безотговорността в дизайна. Дадаистичната изява задава въпроси и търси отговори колкото в рационалното, толкова и в ирационалното — креативността на дада се състои именно в това да подложи на съмнение стандартните и рационални методи за създаване на дизайн, поезия и изкуство като цяло, отбелязват организаторите.

Откриването на експозицията е на 15 април от 19.30 часа в Dada Cultural Bar, ул. Бенковски №10. Нарича се Dada is not dead – Дада предметност в дизайна 2.

По време на събитието преподавателите от департамент „Нова българистика“ на НБУ доц. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Морис Фадел и гл. ас. д-р Йордан Ефтимов ще прочетат оригинални и преводни дадаистични образци и ерзаци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: НБУдадаизъмстуденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари