Тънкостите на арт стрийта

Холандски графит артист обучава наши ентусиасти
Обновена: 29 окт 2015 14:22 | 29 окт 2015 11:10, Петя Славова
0
Тънкостите на арт стрийта
Снимка: Sprite Graffiti Academy

Световноизвестният графити артист от Холандия Chas LoveLetters пристига в България, за да бъде ментор във втория уъркшоп в рамките на Sprite Graffiti Academy. На 8 ноември в betahaus (ул. „Крум Попов“ 56-58, София) той ще се срещне със свои български колеги, на които ще може да предаде някои от тънкостите, които е научил по време на над 20-годишната си кариера в областта.

Ден преди пристигането на Chas LoveLetters в България, ще се състои и уъркшоп за начинаещи с едни от най-добрите български стрийт райтъри ARSEK&ERASE. Те ще се развихрят в столичното пространство betahaus, където ще могат да научат повече за основните похвати в създаването на изкуство на стена.

Общо 27 начинаещи и напреднали графити артисти ще могат да се включат в двата дни на събитието.

Тази година Sprite Graffiti Academy  промени своя формат и от фестивал се превърна в академия, която има за цел да подкрепя бъдещото развитие на графити артистите в страната ни. Форматът включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити артисти. Първият уъркшоп в рамките на Sprite Graffiti Academy се състоя през м. юли и даде възможност на петнадесет начинаещи стрийт арт любители да усъвършенстват своите умения.

По този начин, академията се фокусира върху повишаване на възможностите за усъвършенстване уменията на изгряващите графити артисти и  тяхната бъдеща професионална реализация. 

Chas LoveLetters е холандски графити артист. Живее в малък град близо до границата с Германия. В края на 80-те започва своята графити кариера. Няколко години рисува заедно с холандските артисти Nash, Does и Tumki, с които впоследствие създава групата LoveLetters.

През 2008-ма напуска работата си и става графити артист “на пълен работен ден”. В началото на кариерата си рисува всичко – от спални на деца до огромни стени за компании. Днес проектите, по които работи са свързани с правенето на стени в неговия собствен стил. Chas участва в най-различни уъркшопове за деца и възрастни. Неговото графити-изкуство се фокусира върху изобразяването на букви и надписи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Chas LoveLetters
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари