"Обичам този филм" в плакати

Открийте любимия в Дом на киното
13 ное 2015 12:32, Петя Славова
0
"Обичам този филм" в плакати
Снимка: Дом на киното

Съвременна гледна точка към емблематични български и световни филми показва изложбата "Обичам този филм".

Експозицията събира 60 авторски плаката на 26 изявени български художници от областта на графичния дизайн, плаката, илюстрацията, съвременното изкуство.

Откриването е на 14 ноември от 18.00 часа в Дома на киното. Предвидени са също лекция и дискусия на тема "Филмов плакат" - от 17.00 часа.

Между авторите са Иван Газдов, Теодор Ушев, Ясен Згуровски, Калоян Илиев-Кокимото.

Проектът припомня една от функциите на плакатното изкуство - да дава нов смисъл на филмите и тяхната идея да бъде представена по нов, артистичен, а не просто информативен начин. Същевременно истинският авторски плакат заживява свой собствен живот като произведение на изкуството.

Плакатите със силен визуален виц са художествени интерпретации на класики от българската кинематография като "Козият рог", "Опасен чар", "Време разделно", "Лачените обувки на незнайния войн", "Осъдени души", "Оркестър без име", "Всичко е любов", "Крадецът на праскови", "Вчера", "Господин за един ден", "Понеделник сутрин", "Баш майсторът", "Преброяване на дивите зайци", "Случаят "Пенлеве", "Мера според мера", "Адаптация" и на популярни и успешни български филми от последните години като "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Тилт", "Писмо до Америка", "Източни пиеси", "Мисия Лондон".

Работите могат да се видят в Дома на киното до 26 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Обичам този филм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари