Карикатура до живопис

Коледна изложба в галерия "Сезони"
Обновена: 14 дек 2015 15:45 | 14 дек 2015 09:03, Петя Славова
0

 Снимка: Галерия "Сезони"

12
 
И в галерия "Сезони" настъпи коледно настроение с изложбата, събрала творби на много български автори, които могат да се видят до 10 януари 2016 г.     
 
Скулптора, живопис, керамика, графика и карикатура, всичко от визуалната култура и пластичното изкуство насища интериора в галерията. 
 
Сред авторите са Мая Горова,  Вълчан Петров, Цветослав Христов, Мария Райчева, Магда Абазова, Димитър Грозданов, Калина Кралева, Боян Кирков, Енил Енчев и др. 
 
Микренски и Пенка Минчева представят над 50 произведения. Някои от артистите  са се реализирали зад граница, а други – се събират за първи път заедно в тази изложба.
 
Проф. Десислава Минчева очарова любителите на изкусвото със свойте „Балерини“. Още едно от големите имена в изложбата е Надежда Кутева, художник с богата творческа биография и eдин oт нaй-caмoбитнитe бългapcки живoпиcци. Подобно на нея керамикът Захари Иванов изcлeдвa бългapcкoтo фoлклopнo нacлeдcтвo и cъздaвa пopeдицa авторски произведения, пpecъздaвaщи образци на бусинската керамика. 
 
Сред участниците в изложбата е живописецът Любен Генов, председател на СБХ и съпругата му Мария Райчева, чийто средиземноморски импресии показват впечатленията от многобройните пътувания на авторката. Майа Горова и Богомил Живков също заинтригуват зрителите с авторски произведения.
 
Още една артистична двойка ще украсява с таланта си Коледната изложба – актрисата Гергана Змийчарова и театралният режисьор Петринел Гочев, които се представят в амплоато си на художници с отличителен стил и фантазия. 
 
Майсторът на карикатурата Чавдар Николов, чийто теми най-често са свързани с политическото всекидневие, намига на зрителя с две свой произведения с Коледна тематика. Освен политическа карикатура Чавдар обича да прави и шаржове.
 
В проекта участва и архитект Енил Енчев, който освен талантлив художник е фотограф, музикант, съосновател на групата Атлас и автор на техни песни. Работи и в областта на графичния дизайн и 3D проектирането. 
 
Интересен акцент в изложбата е участието на двама преподаватели от Националната художествена академия проф. Иван Газдов, който представя емблематичните си графикатури и доц. Цветослав Христов, който работи в областа на скулптурата. 
 
В изложбата присъстват и творби на един от най-своеобразните и поетични млади графици в съвременното българско изкуство Калина Кралева.
 
Сред артистите е и Румен Манолов – преподавател по Изобразително изкуство и Компютърна графика в Образцова Математическа гимназия "Акад. Кирил Попов" в гр. Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари