Библейската образност в галерия "Сезони"

Дебют на Кристина и Антон Камбареви от 15 януари
Обновена: 12 яну 2016 14:29 | 12 яну 2016 13:57, Петя Славова
1
Библейската образност в галерия "Сезони"
Снимка: Галерия "Сезони"

Библейската образност в съвременната културна среда изследват Кристина Камбарева - изкуствовед и Антон Камбарев - скулптор. Изложбата носи наименованието „Библейски образи и мотиви” и ще бъде открита на 15 януари от 18.00 часа в галерия "Сезони". 

Дебютният проект включва скулптурни композиции и изкуствоведски текстове, обединени от една обща отправна точка на творчески търсения. Художественият смисъл на планираната изложба се крие във взаимодействието между текст и скулптура, между идея и образ, между лична интерпретация и общочовешко значение. 
 
Творбите, част от експозицията интерпретират онези изначални библейски образи и мотиви, свойствени както за културната памет на обществото, така и за самата човешка психика. Те носят общочовешки смисъл и имат свойството да се преповтарят във времето, попадайки в различен исторически контекст. 
 
Произведенията се фокусират върху онези изначални образи и мотиви, свойствени както за културната памет на обществото, така и за човешката душа. Те носят общочовешки смисъл и имат свойството да се преповтарят във времето, попадайки в различен исторически контекст. 
 
Историята на българското изобразително изкуство познава имената на много художници, чието творчество е свързано с интереса към библейската образност. Желанието на двамата автори е да възродят тази традиция, посредством завръщането към тези вечни теми. 
 
Творбите могат да бъдат разгледани до 30 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бикът от снимката е смешен с измислена анатомия
1
0
 
0
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Не разбирам крилатия бик държащ книга с кой образ от Библията има нещо общо? Имам някои подозрения, но ако е така това е силно изопачено и не отговаря на това което пише в Светите Писания.