Да танцуваш с восъчния Леонардо ди Каприо

Възможно е в японския музей на мадам Тюсо
Обновена: 27 апр 2016 14:47 | 27 апр 2016 13:18, Петя Славова
0
Да танцуваш с восъчния Леонардо ди Каприо
Снимка: архив, Reuters

Да танцуваш с Леонардо ди Каприо или Мерилин Монро, макар и восъчни до скоро изглежда абсурдно, но в токийския клон на музея на восъчните фигури на мадам Тюсо подобно нещо ще стане факт.

Посетителите ще имат възможност да танцуват с експонатите благодарение на усъвършенствани холограмни технологии, пише в. "Дейли мирър".

Гостите на музея и досега можеха да си правят селфита или да докосват восъчните знаменитости. Но сега ще могат вече да танцуват с тях и да се почувстват възможно най-близки, пише БТА.

Как ще става това? Лицето на желаещия посетител се сканира, за да се получи холограмен образ. След това то се пренася върху дигитален персонаж, който се впуска в танци със звезди като Леонардо ди Каприо, Лейди Гага или Мерилин Монро. Холограмното видео трае около 90 секунди.

"Да танцуваш с любимия си идол е нещо което едва ли някога ще осъществиш в живота си. Именно поради тази причина нашите холограмни предложения ще се посрещнат с огромен интерес", заяви мениджърът на токийския музей на мадам Тюсо Тоши Енджо.

Ако местната инициатива се оцени подобаващо от публиката, тя ще може да се разпространи и в останалите 23 подобни музеи, пръснати по света

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари