Живопис в "Живоплис"

Изкуството като естествен процес показват деца в изложба
30 май 2016 16:00, Петя Славова
0

Снимка: Център за демократично образование

За тънката разлика между живопистта и плискането на боички по платното ще ни открехне изложбата "Живоплис".

Картините са на децата от Център за Демократично учене и ще бъдат подредени на 4 юни в TeaHouse (Чайната) на ул. "Бенковски" №11. Откриването е от 18:30 часа, а малките автори представят своята гледна точка за това как виждат изкуството.

Техните учители са убедени , че когато децата имат възможност да творят свободно, без да бъдат излишно поучавани, картините им ще притежават творческата дързост и вдъхновение, което притежава всеки, престрашил да се нарече артист.

Малките автори са използвали различни техники – от традиционните с четка в ръка, но също така върху платната ще видим плиснати бои, рисуване с пръсти, уста, крака и каквото са си решили художниците.

"Живоплис" откроява творчеството като естествен процес, в който малките автори с размах и без свян показват вдъхновението си, изразяват себе си и преживяванията си.

Изложбата е организирана от Общност за демократично образование - сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза, основано през 2014 с цел популяризиране на демократичното образование в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари