Калина Ханджиева представи изложбата "Цвят и настроение"

Художничката откри собствено арт пространство
Обновена: 20 юни 2016 12:28 | 20 юни 2016 12:20, Александър Попов
0
Калина Ханджиева представи изложбата "Цвят и настроение"

Арт Студио Калина отвори врати с авторска изложба на българската художничка Калина Ханджиева – "Цвят и настроение". Селекцията от уникални творби представи 32 платна маслена живопис и 28 рисунки създадени с креда.

Цели две години Калина се подготвя за срещата с родната публика. Едната част от картините са в малък формат, тъй като първоначалната й идея била да реализира изложбата в чужбина.

Още от малка Калина е пленена от изобразителното изкуство, а през 2005г. завършва Живопис в Националната Художествена Академия при проф.Теофан Сокеров и доц.Кирил Божков. През 2011 година открива първата си самостоятелна изложба в град София. Участвала е в общи представяния и конкурси още като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети на хора и коне.

За да е свободна и независима й хрумва идеята да направи собствена галерия. През 2015г. успява да реализира мечтата си, а една година по-късно е на прага на собствено арт студио. "Не исках да бъде галерия или магазин, а нещо повече. Да създам една артистична среда с творчеството си, сред която деца и възрастни да рисуват", споделя за намеренията си талантливата художничка.

Именно със своите курсове, новото студио ще е уникално само по себе си. В началото те ще бъдат индивидуални, докато се сформират групи. Курсистите ще имат свободата да рисуват с всякакви материали върху хартия и платно, могат да оцветяват, да експериментират върху стъкло или да подреждат постановка (натюрморт). Предвидени са и уроци на открито. В обучителния процес могат да се включат деца, ученици и възрастни, а записването ще става по телефон и чрез официалния профил на студиото в социалната мрежа Facebook.

"В днешния свят изкуството го има, ако искаме да го видим, усетим, оценим и да бъдем част от него. Аз изпитвам необходимост да рисувам постоянно - това е смисъла на живота ми. Така се чувствам добре - там пред платното в мой собствен свят, където имам пълната свобода на въображението си. Постарах се да създам една приятна обстановка в Арт Студио Калина, в която малки и големи да се чувстват по-добре в този забързан и динамичен свят, да творят и да се докоснат до изкуството“, коментира Калина.

На откриването до творбите на жудожничката се докоснаха Мис България Роси Иванова, тв водещата Ива Екимова, представители на бизнес средите и медиите. Няколко талантливи деца имаха възможност да нарисуват свои творби и по този начин поканиха своите връстници да се включат в бъдещите занимания по живопис в арт студиото. Артистичен мим пък забавляваше гостите на събитието.

 


0
Още по темата: Калина Ханджиева
Още от
Напиши коментар Коментари