Да се слееш с природата, буквално

Швейцарски художник показа, че това не е лек процес
4 апр 2017 21:14,
0
Да се слееш с природата, буквално
Снимка: Filippo Ioco/Exclusivepix Media/Daily Mail

Швейцарски художник прекарва много време в опит да слее човешки тела с околната среда. Това е продължителен и нелек процес, при който ръчно се смесват бои, следва 8-часова подготовка, а моделите се излагат чисто голи на естествената среда, включително на жаркото слънце в пустинята.

Упоритата работа на швейцарския художник Филипо Иоко определено се отплаща, тъй като голите фигури във великолепните пейзажни снимки се сливат с лекота в обкръжаващата ги среда.

За да създаде своето изкуство, артистът пътува по целия свят, включително Пуерто Рико, Италия и Калифорния. Той прекарва часове в приготовления за всяка снимка, като използва за изкуството си бои на водна основа, сурови пигменти, глина, мръсотия и храни.

На една снимка жена лежи по гръб върху скалите в пустинята. Тялото ѝ е изрисувано в землист цвят охра, за да се слее със скалите наоколо. Въпреки това обаче тялото ѝ е извито и тя е лесно забележима.

Някои от снимките на Филипо са доста по-успешни, като в една от тях моделът е боядисан в същия цвят като дървото, до което се е облегнал, и е почти незабележим.

Снимките на швейцарския художник може да разгледате в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари