Продават картина на Леонардо да Винчи за $100 млн.

"Спасителят на света" дълго време е смятана за копие
12 окт 2017 21:31, Анисия Иванова
4

Продават картина на Леонардо да Винчи за 100 милиона долара. Картината "Спасителят на света" дълго време е смятана за копие, преди експертите да удостоверят нейната автентичност.

По малко от 20 платна, дело на Леонардо, чието творчество е било високо ценено още докато е бил жив, са оцелели до днес.

Творбата "Спасителят на света" на ренесансовия гений е единствената, притежавана от частен колекционер, съобщава Bulgaria ON AIR.

Останалите шедьоври принадлежат на музеи или на институции. Преди да бъде предложена на аукциона за ценители в Ню Йорк в средата на ноември, картината ще бъде представена на публиката в Хонконг, Сан Франциско и
Лондон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
Владо преди 6 години
До ВилиНе е истина, разбира се. Нещата на Леонардо са 7. Доказано негови. "Тайната вечеря", "Джоконда", "Поклонението на влъхвите", "Свети Йероним", "Дамата с хермелина", "Благовещение", "Йоан Кръстител". За "Мадона Лита" и "Мадона беноа" има съмнения. Това се отнася и до други произведения- "Спасителят на света", портрет на Дженевра ди Бенчи, "Мдоната с вретеното" и др.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е не няма да е на клоуна Лео Ди отделящ повече вредни газове на ден от 1000 човека.
1
1
 
11
 
! Отговори
Вили преди 6 години
Интересно дали е истина