"Спасителят на света" на Да Винчи - в Лувъра в Абу Даби

Мистериозният нов собственик е малко познат саудитски принц
7 дек 2017 18:38, Елка Василева
4
"Спасителят на света" на Да Винчи - в Лувъра в Абу Даби
"Спасителят на света". Снимка: Reuters

Картината "Спасителят на света" на Леонардо да Винчи, която миналия месец беше продадена на търг в Ню Йорк за рекордната сума от 450 милиона щатски долара, ще бъде изпратена във филиала на Лувъра в Абу Даби, Обединените арабски емирства.

Съобщението направи музеят, открит в началото на ноември.

Произведението, което е на 500 години, е една от по-малко от 20-те картини на ренесансовия гений и единствената, собственост на частно лице.

Платното на Да Винчи с размери 64,5 см на 44,7 см дълго време бе считано за загубено. На него е изобразен Христос, облечен в ренесансова одежда. С дясната си ръка той благославя, а в лявата държи кристална сфера.

Аукционната къща "Кристис" продаде картината на анонимен купувач през ноември. Според в. "Ню Йорк таймс" мистериозният нов собственик е малко познат саудитски принц.
 

/БТА/


4
Още от Изложби
У-лицата: Да уловиш живота в "Различна реалност"
Напиши коментар Коментари
3
1
 
10
 
! Отговори
М. К. В. преди 1 седмица
Подобни сделки трябва да се забранят. ОАЕ се намират в рискова географска зона, която често става жертва на ислямски "революции". Първото, което ще направят ония чаршафосани варвари е да унищожат обектите на идолопоклонничество, като направиха в Ирак, Сирия и Египет. За какво им е да Винчи, когато още не са открили вилицата като средство за хранене?
2
2
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 седмица
Почнаха и арабите да се култивират, след пет десет години ще почнат да се покръстват
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е непростимо .