"Спасителят на света" на Да Винчи - в Лувъра в Абу Даби

Мистериозният нов собственик е малко познат саудитски принц
7 дек 2017 18:38, Елка Василева
5
"Спасителят на света" на Да Винчи - в Лувъра в Абу Даби
"Спасителят на света". Снимка: Reuters

Картината "Спасителят на света" на Леонардо да Винчи, която миналия месец беше продадена на търг в Ню Йорк за рекордната сума от 450 милиона щатски долара, ще бъде изпратена във филиала на Лувъра в Абу Даби, Обединените арабски емирства.

Съобщението направи музеят, открит в началото на ноември.

Произведението, което е на 500 години, е една от по-малко от 20-те картини на ренесансовия гений и единствената, собственост на частно лице.

Платното на Да Винчи с размери 64,5 см на 44,7 см дълго време бе считано за загубено. На него е изобразен Христос, облечен в ренесансова одежда. С дясната си ръка той благославя, а в лявата държи кристална сфера.

Аукционната къща "Кристис" продаде картината на анонимен купувач през ноември. Според в. "Ню Йорк таймс" мистериозният нов собственик е малко познат саудитски принц.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Това е толкова абсурдно, че чак плашещо. Подобно събитие намира логика единствено като предвестник на Армагедон.Предостатъчно абсурдно беше още миналия месец, когато не се знаеше купувача, но самия факт, че някой може да даде половин милиард за да КУПИ Спасителят на света си е предостатъчно абсурден. Днес абсурдът вече минава всякакви граници, след като се оказа, че тази продажба е породена от комплексите на някакъв религиозен фанатик за религиозно превъзходство.
3
3
 
15
 
! Отговори
М. К. В. преди 6 години
Подобни сделки трябва да се забранят. ОАЕ се намират в рискова географска зона, която често става жертва на ислямски "революции". Първото, което ще направят ония чаршафосани варвари е да унищожат обектите на идолопоклонничество, като направиха в Ирак, Сирия и Египет. За какво им е да Винчи, когато още не са открили вилицата като средство за хранене?
2
5
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Почнаха и арабите да се култивират, след пет десет години ще почнат да се покръстват
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е непростимо .