Ръцете, които издават душата

Фотографии на 88 студенти са подредени в уникален проект
31 яну 2018 10:45,
2
Ръцете, които издават душата
Снимка: Личен архив

"Ръцете са душата на човек" - е реплика, която ни кара да се заглеждаме в ръцете на хората и да гадаем какъв характер носят. Фотографска изложба, чиято идея е да разкрие "второто ни лице", показва именно ръцете.

Снимани са хора от различни професии, които са на възраст между 40 и 65 години. Фотографиите показват изминалия житейски и творчески път, разликата между младото и старото, началото и края, жизнеността, умората и придобития опит, които се "четат" по ръцете.

Защото всеки човек има своите уникални черти, а ръцете са онази част, която ги разкрива напълно. Изложбата "Ръцете на професията" включва над 100 професии.

Тя ще бъде подредена от 1 до 15 февруари 2018 г. в Центъра по изкуства на Нов български университет. Проектът е създаден с участието на 88 студенти от същото висше учебно заведение, като всеки от тях участва с 20 снимки.

Ръководител на уникалния проект, който ни кара да си зададем много въпроси, освен да се насладим на професионализма на младите фотографи, е доц. д-р Моника Попова, преподавател в департамент "Изящни изкуства" на Университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопен е имал еднакви по дължина среден, безимен пръст и кутре.