За първи път изложба – живопис и... вратовръзки

Художникът Павел Митков и дизайнерката Георгия Рачева обединяват усилия
26 мар 2018 12:35,
1
За първи път изложба – живопис и... вратовръзки
Снимка: Личен архив

Първата по рода си изложба, където на едно място се срещат живопис и… вратовръзки, ще бъде открита днес от 17:00 часа в Народния театър "Иван Вазов".

Платната на световно признатия български художник Павел Митков, посветени на театри от различни градове, ще включват и авторските вратовръзки на дизайнера Георгия Рачева.

Датата и мястото на събитието не са случайни, защото именно в навечерието на Световния ден на театъра авторите са избрали да покажат алтернативно, но и нагледно, че когато човек истински цени театъра, може да го носи до сърцето си - буквално.
 
Изложбата "Театърът – близо до сърцето" събира 13 картини, всяка от които изобразява театър от България или от света. Върху платната са инсталирани вратовръзки, като те са основата, върху която се рисува.

Съчетанието на вратовръзки, платна и бои е с театрална цел и авторите дават свобода за интерпретация: от една страна това е една смела арт инсталация, от друга - елементът вратовръзка е близък до ежедневието, той е представителна и официална част от облеклото.

И ето приложимата част – вратовръзката "притежава" част от театъра, след като той бъде нарисуван върху тази инсталация. Така всяка изрисувана вратовръзка е част от този театър, а когато я носиш – театърът е близо до сърцето ти.
 
Изложбата е с вход свободен и е отворена както за ценителите на театъра, така и за всеки с усет за стил и уникалност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без коментар.