Синът на Кольо Карамфилов: Фалшифицират картини на баща ми!

Росен показа 4 реплики на големия български художник
13 юни 2018 16:15, Александър Попов
33

Картините, които според сина на Кольо Карамфилов са фалшифицирани. Снимка: Facebook

Кольо Карамфилов е един от най-разпознаваемите български художници, чийто картини предизвикват сериозен интерес сред колекционерите. Името на Карамфилов обаче е намесено в скандален случай, за който сигнализира неговия син - Росен Карамфилов.

По думите му, приятел на баща му фалшифицирал картини и ги е продал като оригинали. Той използва профила си във Facebook, за да разкрие машинацията и е категоричен, че случаят няма да бъде оставен без последствие.

Ето и неговият пост, в който Росен в прав текст обвинява Владимир Шишков за фалшификациите. 

"Внимание! Трябва да споделя нещо важно. Нещо, което от няколко дни ми е заседнало като буца в гърлото. Нещо, което отказвах да повярвам. Нещо, което е извън пределите на морала и на липсата на такъв. Тези четири картини са фалшификати на баща ми, Кольо Карамфилов. Живописи. Платна. Погледнете ги, дами и господа. Просто ги погледнете. Това не е Кольо. Искам да обърна внимание, че още десет човека, художници потвърдиха. Ще попитате кой извърши престъплението. Веднага ви казвам името на човека, продал и на всичкото отгоре най-вероятно нарисувал тия отвратителни реплики. ВЛАДИМИР РАДУЛОВ ШИШКОВ.

Приятел. Човек сядал на една маса с баща ми. Сега ме е блокирал и сигурно няма да види тоя пост, но дано племенниците му, с които впрочем съм близък, му предадат. Чудя се как спи. Чудя се как не го е срам от самия него. Но той е такъв. Всички това ми казват. Аз обаче, като единствен наследник на Кольо Карамфилов, няма да оставя нещата така. Владо направи огромна грешка и ще си плати скъпо за нея. Познавам жената, на която са продадени картините. Юлия Константинова. Имам и доказателства за случилото се. И вие помогнете, с каквото можете. За да спре тая гавра. Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници. Не е достатъчно само да го подпишеш, за да се превърнеш в него. Защо не помисли за това по-рано, скъпи Владо?! Вече е твърде късно. Твърде късно да се поправиш".
 


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до ШИБИ РИБИ от теб по голям налъмар не съм чувал и виждал толкова си прост че за мен е чест да открия такова изкопаемо много рядко се срещат такива завършени глупаци като тебе
17
1
 
0
 
! Отговори
1234 преди 9 месеца
До Лина
........ та какви са ТОЧНО ЧУДЕСАТА , да попитам??! ..........е пак в някаква „схема“ , предполагам!!!
16
6
 
3
 
! Отговори
1111 преди 9 месеца
То пък ТОЯ е „голем художник“ , че ще му „фалшифицират картините“!!! „Малкият“*** явно търси пак мангизи!!! Гнусна история!!!!!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ШибиРиби

В какъв *** трябва да си превърнал, за да говориш такива неща?! Дори такива като мен, които не познават лично сина му, знаят, че е честно момче, което никога няма да направи нещо такова и което винаги казва това, което мисли. Жал ми е, че тази страна е задушена от *** като вас, без намек за почтеност и достойнство.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
понеже обичам да се хваля но момента не е сега но както и да е в момента съм пуснал диапозитив с картината на МОНА ЛИЗА И С ЧЕТКАТА РИСУВАМ ОЧЕРТАНИЯТА НА екрана утре ще я боядисвам дано да не ме е чул моят учител до 8 лкас ИВАН ПОПОВСКИ джовани като му кажем вторият час по рисуване другарю да з апочнем ли да боядиаваме направо почервеняваше от яд в недела ще я пусна за продажба много по евтино от оригинала бъдете търпеливи
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фалшифицирането на картини не много трудна дейност но е доходна .
Аз да зема да копирам Салвадор Дали пък после търсете разликите .
Отивам за боя !
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Неуважаеми ***, смърдите и онлайн. Обзалагам се, че дори не можете да си подберете и комбинирате дрехите, но иначе имате самочувствието, че можете да коментирате изкуство. Надали има нещо по-грозно от вашите кухи глави и мръсни, нефункциониращи сърца. Обзалагам се също така, че на никой няма да му пука като умрете. А на много хора им пука и ще им пука за КК.
11
1
 
14
 
! Отговори
Лина преди 9 месеца
Грях и то голям. Да вземеш хляба на момче инвалид. Това му е оставил в мъката баща му, който направи чудеса за детето си. Дано Карамфилов гледа оттам.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С културата в тази страна е напълно свършено. Не знам дали наистина схващате колко е зле положението на всяко едно ниво.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
оправете си форума - презарежда страниците всеки път като натиснеш enter. това никъде го няма
8
1
 
9
 
! Отговори
семко преди 9 месеца
до ШибиРиби

сега разбирам, вие сте просто един изключително ограничен човек и потвърждавате изцяло примера със суджука, вари си слабината измежду зъбите и не коментирай теми извън кулинарния си свят.
7
1
 
8
 
! Отговори
ДО 6 преди 9 месеца
До Анонимен

ТИ, защото си великия експерт по изкуство...та се изходи по темата.
6
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То пък едни картини! Я моля ви се.......
5
7
 
19
 
! Отговори
семко преди 9 месеца
Много интересни коментари, ясно става, че хората, които ги пишат не четат книги и не се интересуват от изкуство. Предполагам ако някой съсед им задигне суджуците от балкона, ще разберат какво всъщност е някой да открадне твой интелектуален труд и да печели безнаказано от него.
4
1
 
12
 
! Отговори
Мечка преди 9 месеца
къде се е оплакал във ФБ да го ла,йкна
3
13
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 месеца
Това момче на какви хапчета е бе?
Навремето имаше една художничка дето сама си крадеше картините от изложбите да я видят колко е ценна. Толкова са ценени че в момента в който минат на запад от Драгоман никой не им знае цената. Сега и тоя дето малко приятели с които е пил го превъзнасят а не щеш ли един от тях взел че го фалшифицирал и глупавия син надава вой във фейсбук...ахахахаха
2
3
 
18
 
! Отговори
да де ... преди 9 месеца
Голям праз баце, кво решев у фейса, като всеки отворко. Пускаш си жалбата, доказваш си и така. ФБ маняци всички станахте, все едно социалната мрежа решава проблеми и има права, баси ...
1
0
 
24
 
! Отговори
Цецо преди 9 месеца
Човече, подай жалба в прокуратурата, от писание във фейса може да има някаква полза, но мисля, че няма да е повече от съпричастност...