Смут на Монмартър: Художници срещу ресторантьори

Творци заплашиха, че ще напуснат световноизвестния квартал
3 авг 2018 09:00, Петя Славова
4

Как една парижка забележителност се оказва под заплаха? Художниците от Монмартър се заканиха да напуснат световноизвестния квартал.

Площад Тертр, на няколко преки от снежнобялата базилика Сакре Кьор. От края на 19 век тук е любимото работно място на художници като Пикасо, Ван Гог, Клод Моне и Салвадор Дали. И едно от емблематичните кътчета на Париж. През последните години обаче околните кафенета и ресторанти завземат все по-голяма част от площада.

Миналият месец художниците обявиха стачка и протестираха пред сградата на местното кметство. Досега преговорите с властите обаче не са довели до компромис, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според артистите общината ги игнорира, за да запази приходите си от ресторантьорите. Туристите обаче също забелязват промяната.

Художниците настояват заведенията да ограничат броя на масите на кокетния площад. В противен случай се заканват, че ще се преместят някъде другаде. И Монмартър няма да бъде това, което е.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
16
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Прави са да се сърдят художниците, Монмартр е емблематичен с атмосферата си, за която те съдействат значително с присъствието си.Е, бездруго и Париж, и Лондон от половин век вече предоставят "забележителности" от скучаещи азиатци и африканци, на които им е чудно защо никой не трепе белите туристи и местното население, което ги храни и ги търпи по неизвестни причини.
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-дълбокият проблем е, че цялата скапана планета е пренаселена. Трябва да има по-малко хора.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О не ...