"Ленива проходимост" - текст, фотография и живопис

Художниците от Диско’95 и XXL с обща изложба
23 авг 2018 12:53,
1

Художниците от Диско’95 и XXL представят обща изложба. Проектът "Ленива проходимост" съчетава в себе си текст, фотография и живопис.

Тя е дело на Красимир Добрев, Красимир Карабаджаков и Свилен Стефанов, които изразяват общото си учудване и раздразнение от масовата тенденция за прерисуването и надрисуването на фотообрази в живописта.

"Основата на изложбата бе положена преди няколко години, през 2012, когато с Красимир Добрев написахме един текст, свързан с живописта и фотографията, тъй като забелязахме, че страшно много хора не просто рисуват, а прерисуват, ползват фотографията като патерица", каза в студиото на "България сутрин" Свилен Стефанов.

Красимир Добрев от своя страна отбеляза, че в днешния свят на "копи-пейст" освен прерисувана фотография, се среща и рисуване върху принтиран образ, което е още по-зле.

"Ленива проходимост" ще се проведе от 4 до 14 септември 2018 г., а официалното ѝ откриване в присъствието на авторите е на 4 септември от 15:00 до 20:00 часа в One Gallery, пише Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари