Коя е най-скъпоплатената художничка в света, разказва "Мултимедия"

Предаването – всяка събота и неделя по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 25 яну 2019 15:17 | 25 яну 2019 14:52, Петя Славова
2
Коя е най-скъпоплатената художничка в света, разказва "Мултимедия"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Коя е най-скъпоплатената и популярна художничка в света и как нейните халюцинации и параноя се трансформират в изкуство за милиони? Това ще бъде една от интересните теми, с която предаването за нови идея и съвременна култура "Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR ще срещне зрителите през уикенда.

Тя е 90-годишна азиатка, известна с яркоцветните си картини с повтарящи се визуални елементи, точици и ...тикви.

"Когато създавам своите творби, не се опитвам насила да вкарвам в тях точици. Подсъзнателно те винаги се получават, от само себе си", казва тя.

Изкуството за нея е не просто талант и признание, а начин да се справи със страховитата невроза, с която е диагностицирана. Цялата история на жената, която изуми света на изкуството с творбите си, ще бъде излъчена в "Мултимедия“, в неделя от 9 часа.

Кураторът Вера Млечевска, изкуствоведът Весела Маджарова и художникът Недко Солаков ще представят на зрителите подробности за най-голямото събитие за съвременно изкуство в света – Венецианското биенале. За пръв път от 8 години насам и България ще вземе участие в него.

Бъдещето според новите медии ще бъде основен фокус в съботното издание на "Мултимедия“. Журналистите Велислава Попова, Никола Шахпазов и футурологът Мариана Тодорова ще коментират как новите медии, електронните устройства, социалните мрежи и медии и новите форми на забавление влияят върху оформянето на бъдещето ни днес.

Ще промени ли филмовото изкуство първият интерактивен филм на стрийминг компанията Нетфликс – "Черно огледало: Бандерснач“ и можем ли да очакваме все повече филми, чиито сюжети да управляваме сами – не пропускайте "Мултимедия“ в събота от 09:00 до 10:30 часа, по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: МултимедияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
ЗОНА 51 преди 5 години
Много арт и много скучно. Или може би не се интересувате от това да ли някой ви гледа.