Свиха творба на Банкси, посветена на жертвите в Париж

Рисунката бе на една от вратите за авариен изход при "Батаклан"
27 яну 2019 20:00, Петя Славова
15
Свиха творба на Банкси, посветена на жертвите в Париж
Снимка: Bulgaria ON AIR

Неизвестни лица са откраднали от концертната зала "Батаклан" работа на британския стрийт-арт художник Банкси, посветена на жертвите на атентата в п парижката зала, извършен през 2015 година, съобщиха световните агенции.

Рисунката беше направена на една от вратите за авариен изход от зданието. За кражбата на творбата беше съобщено във фейсбук страницата на "Батаклан". На нея беше написано, че парижани са дълбоко възмутени от кражбата на работата на Банкси, която принадлежеше на всички - на столичани, на гостите на Париж, на хората от цял свят. Неговата творба беше символ на преклонението и повод за размисъл".

Според управата на "Баталкан" смисълът на стрийт-арта се състои в това, че произведенията оживяват в конкретната среда на своето сътворяване. Хората са убедени, че рисунката на Банкси разкрива истинския си смисъл единствено на това място. Поради тази причина бил оставен свободният достъп до нея на улицата.

Престъпниците са били заснети от охранителни камери, а на местопрестъплението е била открита отвертка. Работата е била сътворена върху черната врата с бяла боя, в която е изобразен силует на жена с воал, която в скръбен жест е свела глава, предаде БТА.

В резултат на терористичното нападение от 13 ноември 2015 г.в зала "Батаклан", извършено от Ислямска държава, загинаха 90 души, припомнят агенциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 5 години
Защо всички му викате Бански, като той е Банкси?!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как с отверка ще откраднеш нещо нарисувано на врата?
3
0
 
3
 
! Отговори
info.info преди 5 години
Мисля, че това е фалшификат на Бански, идейното съдържание на рисунката не е в негов стил, малко е постна, само една фигура, която не казва кой знае какво, изпълнението също е под всякаква критика, плътността на боята напръскана със спрей на места е доста компрометираща. Някакви престъпници са платили на някой да го изрисува, после са вдигнали вратата от пантите и са я "откраднали". За да може след това да я продадът на някой анонимен колекционер.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Свиха творба на Банкси, посветена на жертвите в Париж"---Пете, как я свиха на руло, или на фунийка за пуканки?Доколкото разбрах, само са я откраднали. :)Започнете да пишете човешки български, а не на българския, говорим от малцинството!
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че не са свили меченцата и сърчицата оставени от преклонените главици след нападението на ятагана.